Wpis z mikrobloga

Rękawiczki Kellys Frosty od środka.

Co za shit! To jest ten super wentylacyjny system, odprowadzający wodę?! FOLIA?!

Żałuję, że je zakupiłem. Mają rok. Po pierwszym użyciu zapach dobiegający z nich odrzuca. Nie przepuszczają w ogóle powietrza i wody od środka. Może działa to fajnie gdy walniemy w śnieg i nie będziemy mieć wtedy mokrych rąk. Ale, chwila. Mokre dłonie? Przecież po 5 minutach od ubrania ich przy mrozach mamy zapocone dłonie. Po chwili jazdy przez wilgoć mamy zamarznięte dłonie.

Schną później na kaloryferze prawie 2dni aby były całkowicie suche. Odwrócone oczywiście na lewą stronę, żeby było szybciej.

Polecam czytać w nternecie opinie przed zakupem takich rzeczy, czegokolwiek w sumie. Ja zrobiłem błąd i kupiłem je będąc akurat w sklepie bo była promocja. Chociaż sprzedawały się dobrze, cóż...

Super system, k€?@%!

#rower #antyreklama
Traviu - Rękawiczki Kellys Frosty od środka.

Co za shit! To jest ten super wentyla...

źródło: comment_jVThjn4DYAxCNTAuI8qvpCyAfFqUgzMT.jpg

Pobierz
  • 9
@Traviu: Ja mam jakies z Decathlonu, przecenione chyba na 19 zł, ani mi się łapy nie pocą, ani nie zamarzam. Nie wiem jak przy niższych temp. niż -10, ale tak to spoko.
via Android
  • 0
@AnsuzSowilo: czytając opinię na necie to rękawiczki, za 3-5 stów dają radę. Mówię o takich na mrozy. Ja podziękuję.

Uważasz, że 89 zł za rękawiczki to jest mało? Tyle kosztowały frosty przed przeceną.
@Traviu: Znalezienie rękawiczek, które mi pasują stwarza duże problemy, bo albo nie ma rozmiaru albo mają dziwne długości palców (ewentualnie ja mam). Ale jedno co zauważyłem, to ciężko jest znaleźć rękawiczki, które spełnią swoją rolę, szczególnie w trudnych warunkach (czyli na przykład w zimę) za małe pieniądze.

I o ile można znaleźć w miarę znośne rękawiczki na lato w tej cenie, to na zimę jest trudno. Owszem znajdziesz coś w czym
via Android
  • 0
@AnsuzSowilo: Właśnie problem chyba w tym, że nie miałem wcześniej doświadczenia z zimowymi rękawiczkami. Jak przy innych ciuchach miałem jakieś porównanie to tutaj nic, choć znałem produkty Kellys i uważałem to za tanią alternatywę. Myliłem się.

No nic, może coś wykombinuję żeby działały lepiej.
@Traviu: Jak Ci nie będzie przeszkadzać ich objętość, to nawet jakieś tanie narciarskie powinny dać radę. No ale właśnie dlatego dobre rękawiczki na rower są tak drogie, bo dają komfort termiczny i nie krępują ruchów umożliwiając komfortową zmianę biegów czy hamowanie.