Wpis z mikrobloga

#bekazpodludzi, którzy plusują takie wpisy: http://www.wykop.pl/wpis/10512874/mezczyzna-zaczyna-sie-od-180cm-oswiadczenie-popula/

Owszem, wysoki wzrost jest miłym bonusem u mężczyzny, ale żeby traktować to jako swoisty filtr:

- masz poniżej 180 cm, to jesteś u mnie skreślony - to naprawdę dziwne.

Jest tyle innych, o wiele bardziej ważnych cech u mężczyzn ( i w wyglądzie, i charakterze).

Nie rozumiem, skąd zatem to zafiksowanie u innych różowych pasków akurat na wzroście (bo już niejeden taki jak powyżej, mocno plusowany wpis był na ten temat), jakieś pomysły?

#logikarozowychpaskow #bekazrozowychpaskow #rozowepaski #niebieskiepaski #wzrost #nocnazmiana #nocnerozkminy
  • 82
@blackorchid: Mnie strasznie #!$%@?ą też takie wpisy. Ogólnie mam wrażenie, że spora liczba niezbyt wyskokich facetów ma z powodu wzrostu kompleksy i zdaje sobie sprawę, że tego nie zmienią. A wbrew pozorom docinki na temat wzrostu są strasznie często (co jak co, ale rzuca się to w oczy).

Inna sprawa, że gdzieś tam rozumiem, że dziewczyny chcą by facet był wysoki.
Mnie strasznie #!$%@?ą też takie wpisy. Ogólnie mam wrażenie, że spora liczba niezbyt wyskokich facetów ma z powodu wzrostu kompleksy i zdaje sobie sprawę, że tego nie zmienią. A wbrew pozorom docinki na temat wzrostu są strasznie często (co jak co, ale rzuca się to w oczy).

Inna sprawa, że gdzieś tam rozumiem, że dziewczyny chcą by facet był wysoki.

@diarrhoea: Moim zdaniem można krytykować tylko cechy, które można zmienić -
@blackorchid: Masz rację, ale skoro same sobie narzucają sobie takie wymagania to raczej ich problem. Zresztą, skoro wzrost jest dla nich tak ważny, to chyba lepiej, żeby faktycznie szukały faceta 180+, niż były z kimś stosunkowo niskim na siłę, czuły się przez to źle jednocześnie "#!$%@?ły" o to swojego chłopaka.
No nieraz czytając w necie jakie ludzie mają kompleksy z powodu wzrostu cieszę się, że mnie to ominęło.

@Bart_the_Human: Mnie też ominęły kompleksy, a sytuację mam trochę przeciwną do Twojej jeśli chodzi o wzrost. Zawsze byłam zadowolona, że jestem taka wysoka, i nigdy nie rozumiałam, dlaczego mnie ludzie na ulicy wyzywają z tego powodu.