Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@campleo: nie, #cebuladeals, przekierowuję przychodząca pocztę z serwera firmowego na mój gmail i w gmailu ustawiam żeby wysyłał przez serwer firmowy. Nie wiem jak działa gmail dla firm, ale mój sposób działa miodzio :)
  • Odpowiedz
@zaqwsxdsa: Taktyk :) Czyli w ustawieniach hostingowych dałeś przekierowanie na gmaila i założyłeś nowego gmaila na którym jest wysyłanie przez serwer firmowy? Bo jak ustawie na swojego obecnego gmaila (prywatnego) to wszystkie maile mi będzie przesyłało z firmowego maila?
  • Odpowiedz
@campleo: nie, masz wybór z którego maila chcesz wysłać, odpowiada automatycznie z odpowiedniego adresu, możesz zrobić customową stopkę dla każdego adresu, generalnie to działa bardzo dobrze. Ja używam razem z moim prywatnym mailem. Możesz też automatycznie grupować maile w zależności od tego czy są prywatne czy firmowe, chociaż mi to akurat niepotrzebne
  • Odpowiedz
@Niszczycielski_Muminek: @zaqwsxdsa:

Czy w takim przypadku mogę zrobić tak: Mam prywatnego maila i robie przekierowanie z maila domenowego na prywatnego. Czyli ląduje tutaj poczta zarówno prywatna (tak jak teraz) + przekierowana z maila domenowego.

I teraz jeżeli będę chciał odpisać na maila prywatnego, to da się zrobić tak aby nadawcą był nadal mail prywatny a tylko dla poczty która jest przekierowana z maila domenowego przy odpisywaniu był nadawca jako
  • Odpowiedz
@campleo: Sam mam dokładnie tak, jak mówisz. Domyślnie odpowiedź leci z tego maila, na którego dostałeś wiadomość. Oczywiście w każdej chwili możesz to zmienić dwoma kliknięciami. Bardzo wygodna sprawa, bo mam jedną skrzynkę, z której dostaję powiadomienia i kilka maili podpiętych. I ogólnie jest to wygodne, jak się jeszcze trochę poczaruje z etykietami. Nie żonglujesz milionem loginów i haseł, tylko cała poczta w jednym miejscu.

Z poziomu PC wchodzisz sobie na Gmaila
  • Odpowiedz