Wpis z mikrobloga

#ps2 #bojowkaps2 #gry #znanenieznane

Urban Regin - to przedstawiciel gier bandycko - napadalskich na PS2 konsekwentnie pomijana w wielu zestawieniach TOP 100 lub 50. Jest to tym dziwniejsze, że gra jest świetna. Mechanika walki zachwyca dowolnością w robieniu krzywdy oponentom dając graczowi do dyspozycji nie tylko ciało Brada Hawka (głównego bohatera), ale i butelki, noże, siekiery, kije baseballowe, a nawet pozwalając na swojskiego "baranka" głową przeciwnika o ścianę. To swoisty symulator bójek patologii, bo można kopać leżących lub okładać ich facjaty pięściami. Zaiste dziwne, że Seby sprzed dziesięciu lat szerzej nie znały "Urbana". ( ͡º ͜ʖ͡º)

Urban Regin zawiera w sobie (o dziwo) fabułę, która ciągnie się przez 100 misji. Słownie: sto misji, w trakcie których nieustannie będziemy masakrować przeciwników na ulicach, w barach, piwnicach, siłowniach, a pod koniec gry w pomieszczeniach ratusza. Zazwyczaj do pomocy mamy jednego pomocnika, który wcześniej był naszym przeciwnikiem (bossem). Pokonany przez nas okrywa się hańbą i zostaje zaatakowany przez konkurentów w hierarchii gangu. Wtedy przychodzimy mu z pomocą i zostaje naszym przyjacielem. Doliczyłem się kilkudziesięciu rodzajów przeciwników. Każdy z nich ma odmienny styl walki. Ich inteligencja nie poraża, ale zdarzały się sytuacje, gdy sprawiali trochę kłopotu.

Graficznie jest bardzo dobrze. Postacie różnią się od siebie, są wyraziste i doskonale wykonane. Otoczenie może i nie zachwyca, ale też nie razi w oczy i w niewielkim stopniu ulega destrukcji po stosownej akcji. Muzyka to ostre rockowe brzmienia.

Osoby chcące sprawdzić się w UR muszą uzbroić się w cierpliwość. Poziom trudności jest dość wyśrubowany. Jestem przeciętnym graczem więc kilkanaście razy miałem spore trudności z przejściem dalej. Największe w misji 98, ale po kilkuset bluzgach i dwóch rzutach padem o podłogę udało się. ;-)

Polecam! Doskonała gra, która ukazała się tylko i wyłącznie na #ps2. Pozycja obowiązkowa dla miłośników gatunku.

Defender - #ps2 #bojowkaps2 #gry #znanenieznane

Urban Regin - to przedstawiciel gi...

źródło: comment_iUmlWbnGErhu73LqiKTcgrxWwCVEGN82.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach