Wpis z mikrobloga

@owsikalfred: Uuu, brokuła nigdy nie próbowałem w takiej formie. Może to kwestia, że same rośliny strączkowe są za miękkie. Ale mówię, jadłem kilka kotletów np. z fasoli i były git.
@AvantaR: dobrze jest dosypac maki (ja uzywam maki z soczewicy lub ciecierzycy), albo nawet platki zboz, czy nawet kus-kus.

A jak juz chcesz totalnie zbite weganskie kotlety (ja robilem takie na przyklad do hamburgera), to poszukaj agaru - z dodanym agarem przybieraja konsystencje zoltego sera.

Dolaczam Ci zdjecie kotleta z soczewicy w takiej wlasnie wersji - jak widac, trzyma sie dzielnie (i jest pyszny)

@maciejbo1: moj najlepszy hamburger weganski byl
Pobierz dzikireks - @AvantaR: dobrze jest dosypac maki (ja uzywam maki z soczewicy lub ciecie...
źródło: comment_ouvRXytfaKtDUOJCKiL6abYzMekEEKMj.jpg