Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
![AlienFromWenus](https://wykop.pl/cdn/c3397992/AlienFromWenus_d0SsQNbamP,q60.jpg)
AlienFromWenus +12
Dlaczego faceci muszą być tacy agresywni, bez emocji, empatii i człowieczeństwa? Zero ludzkich odruchów, tylko maszyny, którym nadrzędnym celem jest zarabiać hajs, bo nie liczy się dla nich być, tylko mieć, i to nie dla siebie, ale by pokazać się innym, że jest lepszy. Pieprzony wyścig szczurów. Na co to komu? Rywalizacja w imię czego? Tylko coraz lepszy telewizor, samochód, zamiast skupić się na budowaniu szczęścia na rzeczach niematerialnych.
Trudno dziś przez
Trudno dziś przez
Na patelni tymczasem mamy sporo śmieci (przysmazone mięso), szkoda to wyrzucać więc dodajemy cebulę pokrojoną drobno w kostkę, dodajemy trochę masła (masło powoduje, że potrawy w restauracjach smakują tak dobrze -> stosują je tam na tony). Czekamy aż cebulka się przyrumieni i dodajemy jakiegoś płynu w celu uwolnienia materiału który przywarł do patelni. Ja lubię dać sos sojowy. Jak już odczepicie to co przywarło to macie pyszny sos którym można polać kurczaka/ryż czy cokolwiek. Dobrze jest sosik jeszcze pogotować żeby zredukować wodę i uzyskać gęstszą konsystencję. Tylko nie za długo bo się przypali.
#gotujzwykopem
A teraz dodatkowa informacja dla tych co lubią wiedzieć więcej: W czasie smażenia w dużej temperaturze (powyżej 120 stopni) temperatura jest na tyle duża, że zaczyna niszczyć i rozbijać białka i węglowodany w mięsie. Uszkodzone zaczynają tworzyć inne różnorodne substancje które własnie odpowiadają za dobry smak mięsa. Im wyższa temperatura tym szybciej ten proces zachodzi. Jeżeli temperatura będzie za niska to soki z mięsa zaczną wypływać na powierzchnie i ograniczą temperaturę do 100 stopni (ponieważ soki to głównie woda która gotuje się w 100 stopniach). Dlatego jeżeli przykryjecie kurczaka to ograniczycie temperaturę na styku patelni i mięsa i go udusicie - będzie biały, bez smaku.
źródło: comment_GrDOSsnRlJx7paWvhURDJXRDyFX8nDMD.jpg
Pobierz@RobertTyward: jak kurczak z marketu to można równie dobrze karton jeść, przecież te kurczaki nie mają żadnego smaku więc nie widzę sensu nie stosowania przypraw. Elo
@RobertTyward: A można wiedzieć dlaczego? Zawsze myślałem, że takie są najlepsze, bo nie przywiera do nich jedzenie.
@RobertTyward: #!$%@?, co? na spalonym oleju smażysz? O_o
Jeżeli chodzi o spalony olej to bez obaw, wkładając mięso od razu znacznie obniżasz temperature na patelni więc nie smażysz na spalonym oleju.
@RobertTyward: Gdy jest rafinowany, ale jak ty w ogóle możesz polecać komukolwiek doprowadzenie oleju do dymienia??? Czy Ty kiedykolwiek czytałeś o tym procesie. Zanim olej się zacznie dymić już traci wszystkie właściwości odżywcze.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Punkt_dymienia
@prusi: