Wpis z mikrobloga

Mireczky, zna ktoś jakąś fajną stronę z zadaniami i/lub teorią o chemii? Przygotowuję się do matury rozszerzonej od zera, mam korepetycje, ale chciałbym cisnąć ostro. Może jakiś chemiczny etrapez znacie?

#chemia #nauka #kiciochpyta
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@longfinger1: Zbór zadań Pazdro, strona od pierwszej do ostatniej. Plus podręcznik od strony pierwszej do ostatniej. Jak sobie ogarniesz to SAM! to będziesz już wiedział jak uczyć się na studiach gdzie usłyszysz od prowadzącego "proszę na następne zajęcia zrobić te 30 zadań". Tak na marginesie e - trapez to g---o, jak uczyłem się matematyki z e-trapezem to pochodne zdałem ledwo na 3, gdy zacząłem się uczyć sam, całki i równania
  • Odpowiedz
@bisingir: za dobre chęci dobre plusiki ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Kajmel: dzięki zaraz ogarnę to Khan Academy, z angielskim nawet sobie radzę

@Mtyrio: dzięki, w sumie racja, nikt nigdy mi tego wprost nie powiedział, ale masz rację - ogarnąć coś samemu to 100x większa satysfakcja

• Odpowiedz
@Kajmel: To zależy czego szukasz. W Lee moim zdaniem zdecydowanie lepiej są napisane tematy związane z teoriami orbitali, VSEPR itd., trochę też podstaw chemii fizycznej w porównaniu z Bielańskim, który dla mnie jest rozwlekły, długi i nudny. W Lee nie znajdziesz wypisanych wszystkich 123253567 kwasów fosforowych, jest, tak jak tytuł sugeruje, zwięźle. Z Kloditzem miałem mało do czynienia, jedynie kilka rozdziałów, tak więc za bardzo się nie wypowiem.
  • Odpowiedz