Aktywne Wpisy
Ziom166 +8
Pobawimy się w AMA. Zadaj mi pytanie a ja zadam pytanie tobie i zobaczymy co z tego wyjdzie. Tematyka dowolna. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
tofian +11
Byłem dzisiaj na pracy zdalnej i stwierdziłem, że ugotuję krem z dyni. Moja druga połówka wróciła z pracy i zaczęła narzekać że „zły” garnek użyłem i akurat nie ma ochoty na tą zupę xD w sumie czego się spodziewałem, tak jest za każdym razem. Lubię gotować i innym smakuje ale w domu mam wiecznie niezadowolonego klienta xD #zalesie #zwiazki
https://blockchain.info/tx/8f1d3a8ef6b2d4a25d2f499279e01518b4770819ccbc39a765c4c326170c61b3
właśnie ktoś przelał $80.000.000 które były u adresata po sekundzie i zapłacił za to 0.0001 fee ($0.04). Wszystko anonimowo i bez podawania praktycznie żadnych danych
#kryptowaluty #ciekawostki #p------------------c
i tutaj parę ciekawych linków na
@GlenPL: Ty jesteś dobry, teraz dałeś czadu, poczytaj na temat pieniądza i np. dlaczego imperium rzymskie padło :)))) ile ludzi umarło bo robili dokładnie to samo co rządy robią z fiatem. Wtedy dodawali miedź do złota teraz drukują ;)
Teraz strzeliłeś sobie w stopę :D
Nie masz zamiaru odpowiadać co Bitcoin ma wspólnego
Tobie pewnie to nie przeszkadza, że banki ruchają wszystkich w d.... na pewno masz na to wszystko wytłumaczenie :)
Propaganda działa idealnie :) Bitcoin to piramida a banki to najuczciwsze instytucje na świecie.
Teraz Ci powiem, że to załamanie finansowe co było w 2008
Na święta kup sobie proszę książeczkę autorstwa Murraya Rothbarda "Złoto, banki, ludzie - krótka historia pieniądza", i w ogóle poletzam motzno austriacką szkołę w ekonomii.
Jedyne co mi się nie podoba
Mamy nową erę, erę internetu, złoto nie ma żadnej wartości w internecie, nie można go wysłać przez internet. Dlatego Bitcoin ma nieporównywalnie większą wartość niż
Olso, złoto zawsze miało i będzie miało olbrzymią wartość. Złoto > wszystko ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Złoto ma
@GlenPL: Sam chciałem kiedyś kupić złoto ale jak się dowiedziałem ile muszę dopłacać za przechowanie to dałem sobie spokój ;) to dokładnie jak teraz z fiatem w banku ;) nie dość, że inflacja szaleje i
FUTURE IS NOW
@zawszespoko: czy to prawda, że w miejscach gdzie można płacić btc np. kawa za btc kosztuje mniej niż płacąc fiatem ?
Słyszałem, że jest taka tendencja, że sprzedawcy obniżają cenę w btc, żeby zachęcić ludzi do płacenia ponieważ ludzie wolą wydawać fiata bo btc jest dla nich zbyt cenny.
@zawszespoko: no proszę ;) no i teraz niech mi ktoś powie, że to nie jest największy atut Bitcoin ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)