Wpis z mikrobloga

wiecie dlaczego #bitcoin to technologia przyszłości i większość ludzi będzie go używała niezależnie od pozycji materialnej?

https://blockchain.info/tx/8f1d3a8ef6b2d4a25d2f499279e01518b4770819ccbc39a765c4c326170c61b3

właśnie ktoś przelał $80.000.000 które były u adresata po sekundzie i zapłacił za to 0.0001 fee ($0.04). Wszystko anonimowo i bez podawania praktycznie żadnych danych

#kryptowaluty #ciekawostki #p------------------c
zawszespoko - wiecie dlaczego #bitcoin to technologia przyszłości i większość ludzi b...

źródło: comment_PLTOFg0tn0gclsuC6NB4EETKy3R9phZB.jpg

Pobierz
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GlenPL: Czy Ty widzisz co ja piszę, a co Ty piszesz? Napisałeś żebym zapytał 10 losowych osób, a ja piszę o tym że większość większych czy też średnich przedsiębiorstw rozważa u siebie Bitcoin, lub go wprowadza, nigdzie nie wspomniałem że "już większość zwykłych, szarych osób z ulicy, wie co to Bitcoin" . Zalecam nauke czytania ze zrozumieniem, bo potem się chodzi i p------i głupoty ( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz
@zawszespoko: ja się nie znam więc zacytuje kogoś z z3s:

Bitcoin absolutnie nie jest anonimowy. Pełna historia operacji, portfele, powiązania – wszystko jest publicznie dostępne.

i tutaj parę ciekawych linków na
  • Odpowiedz
gorąco poletzam poczytać o historii pieniądza, bo wcale nie jest tak prosta jak to się może wydawać

@GlenPL: Ty jesteś dobry, teraz dałeś czadu, poczytaj na temat pieniądza i np. dlaczego imperium rzymskie padło :)))) ile ludzi umarło bo robili dokładnie to samo co rządy robią z fiatem. Wtedy dodawali miedź do złota teraz drukują ;)

Teraz strzeliłeś sobie w stopę :D

Nie masz zamiaru odpowiadać co Bitcoin ma wspólnego
  • Odpowiedz
@el_nino123: nie do końca. Jeśli chcesz to będziesz anonimowy, a jeśli nie przywiązujesz do tego aż takiej wagi to będzie to bardzo trudne do namierzenia. Możesz do każdej transakcji używać innego adresu przez co jeśli komuś nie powiesz, że to Twój adres nikt do Ciebie nie dojdzie.
  • Odpowiedz
@GlenPL: polecam Ci bardzo ten artykuł Drobni ciułacze dopłacą za trzymanie oszczędności na koncie w PKO BP od dłuższego już czasu mam niezły ubaw czytając Bankier.pl

Tobie pewnie to nie przeszkadza, że banki ruchają wszystkich w d.... na pewno masz na to wszystko wytłumaczenie :)

Propaganda działa idealnie :) Bitcoin to piramida a banki to najuczciwsze instytucje na świecie.

Teraz Ci powiem, że to załamanie finansowe co było w 2008
  • Odpowiedz
@pawlo74: ja p------e, jestem największym fanem kryptowalut jakiego kiedykolwiek w internecie spotkałeś, nie musisz mi wmawiać że jestem wielkim fanem banksterki ( ͡° ͜ʖ ͡°) na dodatek jestem anarchokapitalistą, więc to już w ogóle hardkor

Na święta kup sobie proszę książeczkę autorstwa Murraya Rothbarda "Złoto, banki, ludzie - krótka historia pieniądza", i w ogóle poletzam motzno austriacką szkołę w ekonomii.

Jedyne co mi się nie podoba
  • Odpowiedz
@GlenPL: to spox ziomuś lol, ja myślałem, że ty jesteś jednym z betonów :)))

btw złoto ratuje rasę o/o/o/

Mamy nową erę, erę internetu, złoto nie ma żadnej wartości w internecie, nie można go wysłać przez internet. Dlatego Bitcoin ma nieporównywalnie większą wartość niż
  • Odpowiedz
@pawlo74: Ja uważam, że btc w przyszłości zostanie zastąpiony jakąś lepszą kryptowalutą, ale wiadomo ze na tej scenie jest duża konkurencja więc to nie będzie nic dziwnego.

Olso, złoto zawsze miało i będzie miało olbrzymią wartość. Złoto > wszystko ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@GlenPL: oczywiście, że zostanie zastąpiony :) stanie się to przez zmianę w kodzie/upgrade. Nie teraz i nie prędko za duże ryzyko na tym etapie rozwoju, że coś pójdzie nie tak, jakby zaczęli mieszać w kodzie. Wszystko przemyślane ;) Gavin i team Bitcoin bije na głowę wszystkich innych dev-ów, to co inni proponują bez problemu może być zaaplikowane w Bitcoin. Ale chwała wszystkim innym coinom za darmowe laboratorium ;)

Złoto ma
  • Odpowiedz
Olso, złoto zawsze miało i będzie miało olbrzymią wartość. Złoto > wszystko ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

@GlenPL: Sam chciałem kiedyś kupić złoto ale jak się dowiedziałem ile muszę dopłacać za przechowanie to dałem sobie spokój ;) to dokładnie jak teraz z fiatem w banku ;) nie dość, że inflacja szaleje i
  • Odpowiedz
@pawlo74: no, trzymanie 2 gramow w skarbcu rzeczywiście wychodzi drogo :p złoto zawsze jest użyteczne w sytuacjach kryzysowych, można włożyć do buta, można zrobić sobie złoty ząb, można mieć gablotke z monetami bulionowymi (to opcja najpraktyczniejsza chyba, bo w tej formie złoto jest od razu gotowe do bycia użytym jako zwykły pieniądz)
  • Odpowiedz
w Bydgoszczy sobie wcinam kanapeczki popijając to kawą za btc

@zawszespoko: czy to prawda, że w miejscach gdzie można płacić btc np. kawa za btc kosztuje mniej niż płacąc fiatem ?

Słyszałem, że jest taka tendencja, że sprzedawcy obniżają cenę w btc, żeby zachęcić ludzi do płacenia ponieważ ludzie wolą wydawać fiata bo btc jest dla nich zbyt cenny.
  • Odpowiedz