Wpis z mikrobloga

A już w następnej kadencji ten sam cyrk. ( ͡º ͜ʖ͡º)

Kilka spostrzeżeń z mojego otoczenia:

- Spośród 7 narzekających na popołudniowym obiadku u rodzinki na to że Małkowski pewnie znowu wygra na wyborach byłem tylko ja i mama. Reszcie się 'nie chciało', 'zimno jest', 'obu nie lubię w sumie'.

- Nie ważne kogo byśmy wybrali i tak miejscowych ciężko zadowolić, a najlepszy urzędnik to taki, który siedzi na dupie i nic nie robi. Wtedy to wszyscy są zadowoleni, bo przynajmniej nie rzuca im się w oczy.

Powyżej uszu mam to miasto, wszyscy tylko plują jadem na siebie.

#olsztyn #gorzkiezale
  • 5
@orian: Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak jestem dumny nie z siebie, ale z mamy w tym roku. Przychodzi do mnie na pierwszej turze rozżalona "Nie wiem na kogo głosować, chyba PiS wybiorę".

Spojrzałem się krzywo i mówię: "Obejrzyj chociaż debatę"

Obejrzała i zadowolona mówi, że ma kandydata ale się nie przyzna.

Następnego dnia przychodzi rozżalona "Pomyliłam nazwisko i zagłosowałam przypadkiem na PSL... Ale się wkurzyłam"

Liczą się chęci, przynajmniej chciała
@JACHIN: Szkoda właśnie, że na tej całej aferze nie skorzystał ktoś "nowy". Moim zdaniem to byłoby najlepsze dla Olsztyna. Wybory sprowadziły się do walki zwolenników i przeciwników Małkowskiego. Oby do następnych wyborów sytuacja się zmieniła, bo w przeciwnym wypadku, tak jak piszesz cyrk się powtórzy. Zacytuję jeszcze zaprzyjaźnionego pana dr. Wojtka Szalkiewicza, bo w pełni się z nim zgadzam.

"Kampania Czesława Małkowskiego była bardzo skuteczna. Ściskanie rąk się sprawdziło. Jednak ten