EtaCarinae EtaCarinae 30.11.2014, 21:51:23 1 #pytanie #matematyka #programowanieStaram się zrobić kalkulator funkcji kwadratowej.Wszystko już matematycznie się oblicza, jednak stanąłem na rysowaniu samego wykresu funkcji. Nie wiem jak zrobić by wykres zaczynał się w punkcie wierzchołka i przeszedł przez miejsca zerowe;/Musi być jakaś zasada, którą da się policzyć na kartce, wtedy już sobie jakoś ją opiszę w programie.ps. nie uważałem na matmie:D Cronox
C.....h konto usunięte 30.11.2014, 21:53:17 4 @EtaCarinae: Wylicz w pętli w #!$%@? punktów* z danego zakresu i je wyrysuj. ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) MacDada konto usunięte konto usunięte echelon_
sztilq sztilq 30.11.2014, 21:53:21 1 @EtaCarinae: nie uważałeś na matmie i nie znasz funkcji kwadratowej, a chcesz pisac do niej program?po 1. naucz się jejpo 2. podstawa matematyczna w programowaniu to potrzebna umiejętnośćpo 3. pisz o tym co potrafiszpo 4. należy się 10 zł za porady Golob
sztilq sztilq 30.11.2014, 21:55:35 0 @EtaCarinae: ok a ja mogę doradzić żebyś się jej nauczyłPokaż spoiler
sztilq sztilq 30.11.2014, 21:58:02 0 @EtaCarinae: to dla zabawy można się nauczyć skoro chcesz o niej robić program
Golob Golob 01.12.2014, 10:11:11 0 @EtaCarinae: Oczy bolą patrzeć na takie pytania. Wszystko jest na wiki: http://pl.wikipedia.org/wiki/Funkcja_kwadratowa
Staram się zrobić kalkulator funkcji kwadratowej.
Wszystko już matematycznie się oblicza, jednak stanąłem na rysowaniu samego wykresu funkcji.
Nie wiem jak zrobić by wykres zaczynał się w punkcie wierzchołka i przeszedł przez miejsca zerowe;/
Musi być jakaś zasada, którą da się policzyć na kartce, wtedy już sobie jakoś ją opiszę w programie.
ps. nie uważałem na matmie:D
nie uważałeś na matmie i nie znasz funkcji kwadratowej, a chcesz pisac do niej program?
po 1. naucz się jej
po 2. podstawa matematyczna w programowaniu to potrzebna umiejętność
po 3. pisz o tym co potrafisz
po 4. należy się 10 zł za porady