Wpis z mikrobloga

#asos i jego kazamaty :) to w tym miejscu setki ( a w zasadzie tysiące) polaków, rumunów i bułgarów zaczęło swoją przygodę w #uk na #emigracja. jak ktoś chętny emigrować to @sorek teraz tam zaczął w agencji pracę :) i na pewno opowie jak się można opieprzać i wciąż dostawać wypłatę :D. jako że pozwolenie dostałem to jeszcze spamnę tagiem #sorekabbey

PS. robienie fotek i posiadanie komórek w środku jest zakazane :D
lsh - #asos i jego kazamaty :) to w tym miejscu setki ( a w zasadzie tysiące) polaków...

źródło: comment_QBNAQPVbc0Hekbme5mDSV4hxn3fYNd59.jpg

Pobierz
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KAROO: na wozek o ile wiem tylko po wewnętrznym treningu i egzaminie. ale to już chyba lepiej załatwiać bezpośrednio przez NDL :)
  • Odpowiedz
@lsh: Przyjechanie tam tak na spontanie np. w styczniu (oczywiście z wcześniej załatwioną pracą na takim magazynie), w jakimś mniejszym miasteczku dało by możliwość życia na średnim poziomie tam po odliczeniu kosztów mieszkania i dojazdu? Czy to jednak za słaba praca i zarobki po przeliczeniu i odliczeniu wszelakich kosztów porównywalne co w PL?
  • Odpowiedz
@epll: jak pracowałem to nie narzekałem na zarobki. agencja płaci więcej niż NMW, pokój można w okolicy wynająć bodajże od 50-60f za tydzień (znam pare osob co płacą mniej), więc da radę pożyć i nawet coś odłożyć. inna sprawa jak będzie z obłożeniem w styczniu. dziś widziałem tam dosłownie tłumy nowych ludzików.
  • Odpowiedz
@epll: #yorkshire jest jednym z najtańszych county, a przy tym najliczniej zaludnionych z najmniejszą liczbą imigrantów (a wśród nich przeważają polacy). Koszty życia są tu śmiesznie tanie i życie na stawce 6.55£ na h można porównać do życia na południu za 10£ na godzine ;)

Styczeń raczej z d--y - martwy sezon, lepiej przezimować w polsce do marca/kwietnia ;)
  • Odpowiedz
@epll: ogólnei tak, z tym że, dużo agencji (w tym Transline włąśnie w ktorym pracuje) ma po prostu swoje filie w danych krajach ;)
  • Odpowiedz
@epll: ew. możesz popatrzeć na stronę baxter personnel - oni mają rekrutację dla ALDI w magazynie w Goldthorpe i płacą całkiem przyzwoicie. o ile wiem będą też robić rekrutacje w styczniu bo magazyn dopiero się rozkręca.
  • Odpowiedz
@mrgallar: fabryczny, ale imo sheffield i leeds idą w strone korporacji mocno.. nawet ten asos to dośc mocna korpora i tam jak np. ja się zatrudnisz i ogarniesz taką robote :D Akurat szukają kogoś do HR (to samo co ja robie) możesz złożyć podanie ;)
  • Odpowiedz
@sorek:

Koszty życia są tu śmiesznie tanie i życie na stawce 6.55£ na h można porównać do życia na południu za 10£ na godzine ;)

Troszke naginasz Macieju. Az tak dobrze to nie jest (choc zgodze sie ze lepiej niz na poludniu)

• Odpowiedz
@sorek: a mi chodzi o to by miec ambicje i szukac pracy za wiecej niz minimalna krajowa bo jak sie juz zacznie tak pracowac to jak z "prowizorkami" w domu - zostaja latami, bo nie ma sie czasu i sily wtedy szukac czegos lepszego.

• Odpowiedz
@dob3k: 14-22 - imho nie tak źle bo się mogę porządnie wyspać w końcu. na nockach miałbym bodaj 11,5 :). z magazynów w yorkshire to chyba pod podobne kwoty tylko aldi i asda podchodzą. a operatorowi ile płacą :)?
  • Odpowiedz