Wpis z mikrobloga

Nie mogę z bólu dupy fanatyków #knp. Tacy oderwani od realiów. Niemożliwe, że Nowa Prawica takie małe poparcie miała? No to na przykładzie mojego miasta, Torunia. Chyba ani jednego plakatu wyborczego przedstawicieli Nowej Prawicy nie powiesili. Szczerze to nie wiem czy KNP w ogóle w Toruniu kogoś wystawiło.

Jedno z największych miast w Polsce.

No i jaki rezultat? Płacz, że niesprawiedliwość, głupota głosujących i manipulacja medialna.

Nie jestem sympatykiem żadnej partii, ani wrogiem KNP, ale tego rodzaju cynizm i oderwanie od rzeczywistości działa mi na nerwy.

#torun #wybory #bekazpodludzi #przegryw #polityka
  • 14
Chyba ani jednego plakatu wyborczego przedstawicieli Nowej Prawicy nie powiesili.

@Rimfire:

wydaje mi się że były. Może po prostu tyle różnych wisiało, że nie było ich widać?
@eaxene: Jacy w ogóle kandydaci KNP byli w Toruniu, i co sobą reprezentowali? No bo czyba nie oczekują, że powiedzą "Cześć, jestem Seba Kucowski, pewnie mnie nie znacie, ale jestem z ramiena Korwina, no to wiecie co robić, głosujcie na mnie, to wprowadzę Wolny Rynek w Toruniu."
@Rimfire: O głupocie się piszę z racji tego że 4 główne partie z sejmu mają nadal wysokie poparcie w społeczeństwie a nie że KNP 4,2. KNP również nie ma takich środków na kampanie jak innego partie o ugruntowanej pozycji więc mniej plakatów nie jest niczym dziwnym. I gdzie Ty widzisz jakiś ból dupy bo ja widzę jedynie rozczarowanie i to tylko u niektórych.
Niemożliwe, że Nowa Prawica takie małe poparcie miała?

@Rimfire: No ale kto się dziwi, że miała małe poparcie? KNP to trochę taka hipsteriada polityki - mało tutaj takiego typu populizmu, by teraz głosowali na nią Polacy.

I gdzie Ty widzisz jakiś ból dupy bo ja widzę jedynie rozczarowanie i to tylko u niektórych.

@ediz4: No u ludzi, którzy np. mówią, że to niemożliwe, że takie małe poparcie dla KNP w wyborach do samorządu, a tutaj sama partia chyba zawiniła, bo nie miała odpowiednich reprezentantów. Co innego wybory do sejmu RP - tam KNP powinno pokazać klasę i dostać z 15% albo i więcej.

@zerozero7: Ja jestem
@Rimfire: KNP nie będzie miało w przyszłych wyborach więcej jak 10 % - zejdźmy na ziemie. Ci co mówią że to niemożliwe to gimbusy nie znające specyfiki wyborów samorządowych. Wystarczy popatrzeć na liczbę głosów która jest wyższa niż w wyborach do europarlamentu a nie głosowała emigracja. I to osiągnięto wystawiając nierzadko kandydatów mało znanych lub nawet branych z łapanki.
@Rimfire: W Toruniu to w ogóle porażka - Zaleski z polityką skansenową zebrał 70% poparcia! Jedyny z tego plus, że wespół z Całbeckim będą lobbować na rzecz Piernikowa. O KNP nic nie można powiedzieć, bo w kampanii byli niewidoczni. Cieszy za to prawdopodobna klęska SLD - Wyborcza donosi, że dostali 1 mandat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@pumpkinguy: Nie możesz powiedzieć, że prezydent Zaleski nie zrobił wiele dla Torunia. Facet z klasą, który potrafił nieraz postawić swoją karierę na szali wybierając nowatorskie inicjatywy. Dzięki jego decyzjom Toruń się rozbudował.
@Rimfire: Mogę powiedzieć, że wstrzelił się czasowo w mariaż z Całbeckim i udało mu się wpompować w toruńską infrastrukturę naprawdę sporo eurośrodków. Jednocześnie będę go beształ za uparte trwanie przy polityce robienia z Torunia turystycznego skansenu, który turyści odwiedzają na maksymalnie jeden dzień. Na co komu te ładne drogi i kolejne drogowe inwestycje skoro jednocześnie z Torunia odpływają kolejne przedsiębiorstwa, bo nie kalkuluje się tutaj prowadzić biznesu? Świeży przykład - w
@pumpkinguy: Dokładnie o tym mówię. Można mieć pewność, że fundusze unijne zostaną odpowiednio wykorzystane gdy przy władzy duet Zaleski-Całbecki. Na tych dwóch panów oddałem wczoraj swój głos i się tego nie wstydzę.
@Rimfire: I dobrze, jeśli uznałeś tę przesłankę za dobrą, by na niego oddać głos. Sęk w tym, że fundusze unijne nie będą pompowane w nieskończoność, a i sama polityka turystyczna Zaleskiego ("Gotyk na dotyk" etc.) zdaje się nie przynosić oczekiwanych korzyści finansowych. Przypomnę tylko, że (chyba nadal) figurujemy jako najbardziej zadłużone miasto w Polsce stojąc w tym "zaszczytnym" gronie obok największych miast w kraju. Przy czym na dzień dzisiejszy w Toruniu