Wpis z mikrobloga

Mirki, macie jakieś sprawdzone miejsca w internecie do sprzedaży nieruchomości? Mam do opylenia dom, ogłoszenie wisi na kilku największych portalach, nie promuje jakoś specjalnie, ot odświeżam ogłoszenie co parenaście dni, ale bez większego odzewu. Kilka osób się zgłosiło, kilka oglądało, ale ciągle zdecydowanego kupca brak i muszę się już teraz tym zająć na poważnie, a nie wiem od czego.

Dodam, że nieruchomość dałem "pod skrzydła" okolicznych agentów (umowy najczęściej bez wyłączności) ale im też coś nie idzie.

Jakieś porady i wasze sposoby? Są może jakieś specjalistyczne fora których używacie?

Jakby co, to PW do mnie. Mogę się odwdzięczyć w jakiś wymierny sposób ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#dom #pytanie #pytaniedoeksperta #nieruchomosci #sprzedam #januszebiznesu
  • 7
@Nokiius:

Na ..uj ci pośrednicy, którzy tylko naciągną Cię na hajs za danie lipnego ogłoszenia?

Lepiej samemu wstaw ogłoszenie jako osoba prywatna - właściciel (podkreśl to w ogłoszeniu) i dokładnie opisz nieruchomość. Najlepiej daj jeszcze do Anonsów (papierowych) - dużo osób tam szuka.

Przy opisie podaj całą powierzchnię domu razem z garażem i poddaszem (policz nawet po podłodze - a co). Po przeliczeniu ceny na metry będzie wyglądało atrakcyjnie.

Podkreśl dodatkowe
@Nokiius: Skoro kilka osób się zgłosiło i oglądało a chętnych brak to może po prostu prawda jest brutalna i cena jest nieatrakcyjna? Nie chcę Cię od razu zamartwiać, bo nie wiem nawet o jakim domu mowa, gdzie i w ogóle ale problem ze sprzedażą domu ma bardzo dużo ludzi i czasami czekają naprawdę długo, żeby znaleźć kupca i muszą nieraz mocno zejść z ceny.

W czym jest taki problem z domami?