Wpis z mikrobloga

@japer: Niezgodnie z naturalną naturą człowieka? Boziu widzisz i nie grzmisz. Zostało już nawet naukowo udowodnione, że człowiek jest z natury roślinożercą (ma taki żołądek jak roślinożerne zwierzęta, nie mięsożerne, do tego masa innych cech według których patrząc przez świat zwierząt kwalifikują go do roślinożerców).

W przeszłości nasi przodkowie jadali mięso głównie dlatego aby przeżyć. Ale i tak to rośliny stanowiły podstawę diety. Teraz już ludzie nie są dziko żyjącymi barbarzyńcami,
  • Odpowiedz
@japer: Ech, dobra, po co ja w ogóle rozmawiam z takim totalnym gimbem. Zero argumentów u ciebie, zero dyskusji na poziomie, tylko heheszki i teksty typu:

Nie będę kłócił się z głupim, żeby uświadomić mu, że jest głupi, skoro jest głupi i tego nie zrozumie, że jest głupi. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Idź lepiej pozakuwać, bo pewnie facetka z matmy zrobi kartkówkę po świętach ;)
  • Odpowiedz
@Captaii: Powiem Ci szczerze, że nie da się z Ciebie nie śmiać. A po drugie, jak już wspomniałeś, nie będę się z (głupim) koniem kopać, więc nie wdam się w dyskusję, bo zniżysz oponenta do swojego poziomu i potem role się odwrócą. Zrozum też i mnie.
  • Odpowiedz
@japer: Wybacz kolego, ale ja naprawdę już dawno skończyłem gimnazjum i nie mam ochoty znowu użerać się z jakimiś gimbami i wyrostkami.

Wróć jak dorośniesz i będziesz w stanie dyskutować na poziomie. O ile to w ogóle się stanie, bo ponoć gimbus to tak naprawdę stan umysłu, z którego nie każdy wyrasta.
  • Odpowiedz
@Captaii: Ty o czym innym, ja o czym innym i widzisz, dogadujemy się, jesteśmy przy własnych zdaniach, krew się nie polała. Czyż nie jest pięknie? :)
  • Odpowiedz
@japer: No jem, ale tylko ryby. Innego mięsa już nie tykam. Jeśli są one normalnie wyławiane z morza to przynajmniej tak nie cierpią jak te hodowlane i mogą normalnie pożyć.

Ale generalnie z ryb też w przyszłości raczej zrezygnuje.
  • Odpowiedz
@Captaii: Ale też przecież zabija się niewinne istnienie i to w jaki brutalny sposób! Przez długie duszenie! Jak tak można? I my żyjemy w dwudziestypierwszym wieku!?
  • Odpowiedz
@japer: Ryby wyławiane normalnie z morza to podobna sprawa jak dzik upolowany w lesie. Całe życie żyło to to, w swoim normalnym środowisku, normalnie zdrowo dorastało, a potem jedynie zostało złapane i zabite. Hyc, szybka śmierć, równie dobrze mógł je zjeść jakiś morski drapieżnik.

A zwierzęta od urodzenie hodowane w niewoli, często trzymane w podłych warunkach i jeszcze faszerowane chemią i hormonami to zupełnie inna bajka.

Ale jak pisałem z
  • Odpowiedz