PRZEPIS NA PRAWDZIWY RZYMSKI CHLEB
W 1930 roku w Herkulanum wydobyto spod ziemi datowany na 79 rok n.e. chleb (pane). W 2013 roku Muzeum Brytyjskie poprosiło kucharza Giorgio Locatelli’ego o odtworzenie przepisu na rzymski bochenek chleba.
Do przygotowania rzymskiego chleba potrzebne będą:
- 400g zakwasu
- 12g drożdży
- 18g glutenu
- 24g soli
- 532g wody
- 405g mąki orkiszowej
- 405g mąki pełnoziarnistej
Wymieszaj zakwas z wodą. Wymieszaj dwa rodzaje
W 1930 roku w Herkulanum wydobyto spod ziemi datowany na 79 rok n.e. chleb (pane). W 2013 roku Muzeum Brytyjskie poprosiło kucharza Giorgio Locatelli’ego o odtworzenie przepisu na rzymski bochenek chleba.
Do przygotowania rzymskiego chleba potrzebne będą:
- 400g zakwasu
- 12g drożdży
- 18g glutenu
- 24g soli
- 532g wody
- 405g mąki orkiszowej
- 405g mąki pełnoziarnistej
Wymieszaj zakwas z wodą. Wymieszaj dwa rodzaje
- konto usunięte
- Alkreni
- b0b3kpl
- technosobliwosc
- Poly
- +335 innych
Bo, tak jak on, była ponoć Żydówką?
Bo, jak podawały niektóre źródła, spotkał ją w swoim rodzinnym Otwocku?
Bo jej zdjęcie wyszło mocne, można się