Wpis z mikrobloga

@kiszony_Pomidor: Ze względu na to, że będę przebywał z ludźmi nie chciałem sosu czosnkowego. Znalazłem w necie przepis na sos do kebaba bez czosnku: 4 łyżki majonezu, 5 łyżek keczupu, półtora łyżki jogurtu naturalnego, zioła prowansalskie, sól, pieprz, półtora łyżeczki papryki w proszku. Smakuje super.
  • Odpowiedz
@Fox_de_Clermont: Czosnkowy nie musi być ostry (śmierdzący) można zrobić z pieczonego czosnku coś w stylu sosu aioli, tylko z jogurtem greckim. Ostry można zrobić na bazie pasaty pomidorowej i to naprawdę poprawi smak (nawet na koncentracie pomidorowym) . Można zrobić więcej i mrozić poporcjowane.

Jestem fanem raczej w bułce, ale do pracy placek w sumie chyba wygodniejszy.
kiszonyPomidor - @Foxde_Clermont: Czosnkowy nie musi być ostry (śmierdzący) można zro...

źródło: buła

Pobierz
  • Odpowiedz