@KolejkaGorska: ten miękki i tandetny plastik (jak to ująłeś), to ultem i wbrew pierwszemu wrażeniu zapewniam Cię, że jest bardziej wytrzymały niż Ci się wydaje. Większość opraw typu Clip-On jest z niego wykonana ze względu na elastyczność i estetykę jaką zachowują z przyczepiona nakładką. Jeśli jednak zależy Ci na klipie, a chcesz uniknąć ultemu, to da radę znaleźć coś metalowego w ofercie Oxys, Scorpion (Tonny), Solano, Belutti i wielu innych. ;)
@KolejkaGorska: Pewnie, że znam - mój. :D Niestety jestem z drugiego końca Polski, więc rejony Krakowa mi totalnie obce, ale gdybyś jeszcze potrzebował pomocy tutaj, to daj znać. Owocnych poszukiwań!
Mirki mam pytanie. Pracuję przed komputerem w dosyć jasno oświetlonym pomieszczeniu. Mój problem polega na tym że przy dłuższym spędzaniu czasu przed monitorem strasznie bolą mnie o życiu a na ekranie wszystko zlewa. Powinienem pójść do okulisty na przebadanie wzroku i ewentualne zakupienie odpowiednich okularów korekcyjnych? Dodam że nie mam żadnej wady wzroku i wcześniej nie musiałem nosić okularów #kiciochpyta #okulary #medycyna
@Retropx: Zbadaj wzrok u optometrysty, opowiedz o specyfice pracy i Twoich objawach. Nawet jeśli badanie ostrości wyjdzie OK, to udaj się do optyka i spytaj o soczewki częściowo blokujące szkodliwe promieniowanie niebieskie, np. (jeśli budżet nie gra roli) Hoya BlueControl. Jeśli budżet nieco niższy Jai Kudo BlueCare (też są okej). Nie polecam Szajna LedControl. Na pewno możesz też pójść w odpowiedniki od Seiko, Rodenstock i Shamir.
Ok, może to jedno z jego mniej udanych i apetycznie wyglądających dań, ale narzekających na tłuszcz i kaloryczność zachęcam do wypróbowania jego ostrego sosu na bazie kiszonych habanero. Po pierwszym przygotowaniu wielbiciele pikantnych smaków już się z nim nie rozstaną. ;) Tak było ze mną. Oczywiście każdy może (a nawet powinien) go lekko zmodyfikować wedle własnych preferencji. Ja np. wzbogacam o puszkę podłużnych włoskich pomidorów. Link wrzucam do powiązanych.
@dziczku: Nie mam pojęcia co dodajesz lub robisz nie tak, że sos Ci się psuje. Ja dokonuję podwójnej pasteryzacji + dodaje octu balsamicznego pod koniec redukcji (zabija bakterie) i pakuje w możliwie małe słoiczki - wrzucam do lodówki i nic się nie dzieje, z czasem wręcz nabiera głębi jeśli mowa o smaku. Kwasior pomija opcje pasteryzacji co IMO jest błędem i wtedy może faktycznie coś skiśnie? Dunno.... ale raz popełniłem też
@dziczku: Okej, jak na prawdziwego DZIKA przystało lecisz rasowym hurtem. Nie przewidziałem, że Twoja produkcja to od razu pokaźne wiaderko za jednym razem. :D Ja preferuję przygotowywać nieco częściej, a mniejsze porcje. Mam też ograniczoną ilość słoiczków po koncentracie o których któryś z kolegów wyżej wspominał - sprawdzają się najlepiej. Jeśli chodzi o mój przepis, to miks papryk habanero i papryczek chili (50/50) ukiszonych z większą niż preferuje kwasior ilością czosnku
- poprawne daty przy jajkach ( ͡°͜ʖ͡°) - poprawiony suwak w pokemon storage - minor text fixes
chyba lepiej przeskoczyć do tej wersji niż instalować 0.59.1. część osób raportowała na silph road, że błędy z poprzedniej wersji dalej występują, część zauważyła poprawę działania. jak jest, nie wiem. dopiero zainstalowałem, ale szybciej się u mnie uruchamia.
@robin_caraway: A czy jest nadal możliwy downgrade do jakiejś grywalnej wersji? Chętnie bym to zrobił, bo jeszcze nigdy nie stałem tak źle z potionami...
@robin_caraway: Dzięki. Zarzucam zatem najnowszą z apk mirror. Liczę, że poziom mojej irytacji związanej z rozgrywką spadnie chociaż o 10%, bo więcej po Niantic nie ma co się spodziewać...