No to czas na trzecie i zarazem ostatnie #rozdajo zestawu ostrych papryczek #chilizgobim
W niedzielę zrobiłem ostatni zbiór papryczek w tym roku. Z racji bardzo ciepłej jesieni wyszedł on dużo później niż standardowo co pozwoliło na dojrzenie wielu papryczek, o które obawiałem się, że zostaną zielone do przymrozków. O dziwo udało się i niedojrzałych zielonych papryczek mam wyjątkowo mało (zdjęcie będzie w komentarzach).
@adam-photolive: 37 lat i 9 mcy wcześniej twoja mama pojechała sprawdzić swojego fiata 126p. Obsłużył ją młody (wtedy) diagnosta.... Nic dziwnego, że czujesz się tam jak ojciec z synem....
@niebadzogrem: ja polecam dosypywać brykietu myśląc, że za mało go jest i dlatego słabo grzeje, a potem jak się rozbuja to spalisz kiełbasy z zewnątrz zanim się usmażą w środku.
Gdy składałem wczoraj zestawy degustacyjne #chilizgobim to po złożeniu pełnych zestawów zostało mi jeszcze trochę wolnych papryczek odmian, których zbiór był szczególnie obfity. Pomyślałem, że powtórzę manewr z poprzedniego zbioru i złożę z nich zestawy MINI tzn. z mniejszą ilością odmian papryczek w paczce. Udało się złożyć 6 takich zestawów, które dla ułatwienia chciałbym odsprzedać poza kolejką i listą chętnych.
BTW napisałem już do osób z listy chętnych na zestawy degustacyjne,
Jak nauczyć sąsiadów zamykania wewnętrznych drzwi na klatce schodowej? Wynajmuję mieszkanie na parterze w kilkupiętrowym bloku. O ile drzwi zewnętrzne są z reguły zamknięte, to te wewnątrz, dwa metry za zewnętrznymi codziennie ktoś otwiera i podpiera stopką by się nie zamykały. Klatka jest nieogrzewana i gdy drzwi są zamknięte przez dłuższy czas czuć wyraźną różnicę w temperaturze na klatce. W czasie nadchodzącej zimy będzie to na pewno dużo bardziej zauważalne, więc co
@aegispolis: Generalnie, z tego co wiem, wypokowa moderacja działa na zasadzie "odpowiedzieć na wszystko".
Problem z takim podejściem jest taki, że gdy masz na wypoku bandę kucyków zgłaszającą literalnie wszystkie komentarze ludzi których nie lubią, to prędzej czy później taki nawał zgłoszeń skończy się tym, że nasz pan maciek z moderacji ma pierdyliard ticketów do rozwiązania a więc zaczyna o-------ć manianę i akceptować/odrzucać wszystko jak leci, bo kto ma czas na
Tradycyjnie z okazji zbioru robię #rozdajo zestawu degustacyjnego składającego się z około 40 papryczek - każda innej odmiany. W zestawie będzie pełna skala ostrości - od papryczek słodkich aż po takie topiących wnętrzności. Tym razem zestaw zawiera więcej ostrych (średnio i bardzo ostrych) chili niż zestawy w poprzedniej turze kilka tygodni temu, które miały charakter bardziej łagodny i
Tutaj Aji Benito. Kompletnie szalona odmiana. Z 3 czy 4 krzaczków łącznie będzie coś koło 1000 papryczek przez cały sezon. Teraz zebrałem 356 sztuk, a już przy pierwszym zbiorze dużo ich podebrałem, a zielonych jest jeszcze więcej.
Uwaga! Moderacja dodała czerwoną belkę do znaleziska i tym samym przestało się wyświetlać na wykopalisku. Kulturalnie zawołam więc użytkowników, którzy wykopali, żeby mogli się zapoznać ze stanowiskiem i nie musieli specjalnie szukać wpisu, który po tejże odpowiedzi wyjaśniającej został również obdarowany shadowbanem.
Jeśli ktoś nie chciał być zawołany to najmocniej przepraszam - zależało mi, żeby każdy miał ułatwione zadanie w zapoznaniu się z wyjaśnieniem moderatorów ( ͡°͜ʖ͡°
W niedzielę zrobiłem ostatni zbiór papryczek w tym roku. Z racji bardzo ciepłej jesieni wyszedł on dużo później niż standardowo co pozwoliło na dojrzenie wielu papryczek, o które obawiałem się, że zostaną zielone do przymrozków. O dziwo udało się i niedojrzałych zielonych papryczek mam wyjątkowo mało (zdjęcie będzie w komentarzach).
Zerwałem wszystko do zera, a
źródło: comment_16685169578SKnYALgZ3lIxGNkkraF9g.jpg
Pobierzźródło: comment_1668517020JBTGxWESKFRwGEwfsZHG3r.jpg
Pobierzźródło: comment_1668517649qVuEJLFntYkrTOaNVf23l0.jpg
Pobierz