Wracam z pulled porkiem z rana. Wyszło genialnie, mięsko soczyste, samo się rozpada. Zgodnie z planem, dwie kanapeczki jedna z klasycznym sosem bbq, druga z musztardowym bbq. Pozdrawiam! #gotujzwykopem
@tomaszpap: Nie ma przepisu :) przyprawy: papryka słodka, ostra wędzona, czosnek, cukier brązowy, sól ( wszystko na oko) piekłem 6.5 godziny w 100 stopniach. Po pieczeniu 15 minut odpoczynku, porwać i wymieszać z częścią tego co wytopiło się podczas pieczenia. Po wszystkim wsadzić od bułki nałożyć colesław i polać sosem :)
Pulled pork Całą noc w solance, dziś rano wyjęta, posypana mieszanką przypraw i na 7 godzin do piekarnika nagrzanego do 100°C. Coleslaw i bułeczki już czekają. Efekt końcowy wieczorkiem w komentarzu. Miłego dnia wszystkim! #gotujzwykopem #jedzenie
@Wujekstach69: Ja zupełnie odwrotnie, pierwszy raz w solance. Zobaczymy jaki efekt, mam nadzieję, że pysznie :) A u Ciebie jakiś sosik do tego wjechał czy tylko soczki z pieczenia ?
@mK4y: Wydaje mi się, że przy 200 stopniach i godzinie pieczenia mięso nie zmięknie i jest wysokie prawdopodobieństwo, że będzie suche a tutaj zależy mi na tym, żeby się rozpadało i było soczyste :)
#siatkowka