Jak wygląda sprawa miejsc dostarczenia, macie jakieś zasady typu że musi to być konkretny adres, czy dowieziesz też zamówienie w dowolny punkt miasta?
Pytam dlatego, że mieliśmy ze znajomymi kiedyś taką sytuację - siedzieliśmy wieczorem w malowniczym miejscu w pobliżu siedziby straży miejskiej (najciemniej pod latarnią ;) ) i próbowaliśmy zamówić tam jedzenie. Dwie pizzerie nam odmówiły, natomiast zgodziło się KFC, bo kolega powiedział żeby dostawca poszedł na bramę straży miejskiej, czyli
@jamtojest: W takich sytuacjach osoba która odebrała telefon jeśli nie jest kierowcą podaje słuchawkę kierwcy ten dogaduje się z klientem. Jak to mówią... klient nasz pan ;) Co za różnica czy siedzi w domu czy w parku
Jeśli to jest prywatna pizzeria to na czym zaczęliście oszczędzać? Podnieśliście ceny czy dajecie 2x mniej składników?
Pytam bo ogólnie jakoś po wakacjach wracając do Lublina zauważyłem, że większość pizzeri podniosła ceny średnio o 3-4zł. W innych natomiast jest teraz 2x mniej składników. Oczywiście jest jeszcze np taki Sid, gdzie jest i drożej i 2x mniej składników :D
2. jakie składniki najczęściej schodzą a jakie najrzadziej :P?
@Cozzie: Powiem ci tak. Może nie uwierzysz ale dbamy o klientów. Za spóźnienie zawsze dajemy znizkę. Skłądników zawsze dajemy odpowiednio dużo by pizza była zajebista. Jestesmy jedyną pizzerią w mieście która opala pizze drewnem. Tajną recepturę na ciasto zna tylko szef który przepracował pare ładnych lat we Włoszech. Wniosek z tego taki, że nie musimy oszczędzać ponieważ jakiś prestiż mamy i jak zaznaczyłem wyżej; dbamy o zadowolenie klienta nawet jesli mamy
Gdzieś tam pojawiło się pytanie o to jaką pizzę zamawiają najczęściej. Z racji tego, że też wożę placki w Łodzi w DaGrasso to wtrącę się i powiem, że u nas najczęściej Capriciosa i Margherita idą ;]
@PlushaQ: wcześniej odpowiedziałem humorystycznie... tym razem na powaznie... margherity prawie nikt nie zamawia... częściej niż capri zamawiają americane. A co najczęściej to ciężko stwierdzić niestety
1. Zamawiam pizzę kilka razy na miesiąc i jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się, żeby dostarczał ją ten sam typek. Taka duża rotacja jest wśród pracowników?
2. Mam dosyć rygorystyczne zasady odnośnie napiwków: a) przyjmujący zamówienie musi być miły , b) pizza ma być na czas, a nie po godzinie c) dostawca, który mi tą pizzę przywozi nie może wyglądać jak by to robił za karę, a często tak to wygląda. Przylezie
@Eligiusz_nonkonformista: raz dostarczyłem 10 placków do jakiegoś klubu zespołowi który składał się z 5 osób... siedzieli na zapleczu, oczy mieli czerwone jak króliki ;) najpierw zostawiłem im 4 placki, gdy wróciłem z kolejnymi 4 kończyli ostatniego, gdy przynioslem ostatnie 2 wyglądali tak jak by mieli wszystko zwrócić
@bendyz: Wyobraź sobie, że cały dzień jeździsz samochodem i wdychasz zapach pizzy. Patrzysz jak ludzie w pizzeri smarują ją sosami i jedzą z uśmiechem na twarzy
Komentarze (450)
najlepsze
Pytam dlatego, że mieliśmy ze znajomymi kiedyś taką sytuację - siedzieliśmy wieczorem w malowniczym miejscu w pobliżu siedziby straży miejskiej (najciemniej pod latarnią ;) ) i próbowaliśmy zamówić tam jedzenie. Dwie pizzerie nam odmówiły, natomiast zgodziło się KFC, bo kolega powiedział żeby dostawca poszedł na bramę straży miejskiej, czyli
Pytam bo ogólnie jakoś po wakacjach wracając do Lublina zauważyłem, że większość pizzeri podniosła ceny średnio o 3-4zł. W innych natomiast jest teraz 2x mniej składników. Oczywiście jest jeszcze np taki Sid, gdzie jest i drożej i 2x mniej składników :D
2. jakie składniki najczęściej schodzą a jakie najrzadziej :P?
6. Jeździsz skuterkiem czy samochodem?
7. Jakie miasto?
8. Poza dowozami masz jakieś inne obowiązki? (odbieranie telefonów, składanie pudełek, robienie zakupów)
5. 5 zł za godzinę, w święta z napiwków wyciągnę średnio 100 zł, w tygodniu max 10-40 zł, sobota <60,70zł , niedziela <100zł
6. Uno na gaz z silnikiem chyba z punto.
7. miasto ok 150 tys mieszkanców
8. Tak... pudełka to podstawa :) wszystko co wymieniłeś plus zmywak, kelnerowanie gdy jest zap!@$%%@, rekrutacja...
2. Mam dosyć rygorystyczne zasady odnośnie napiwków: a) przyjmujący zamówienie musi być miły , b) pizza ma być na czas, a nie po godzinie c) dostawca, który mi tą pizzę przywozi nie może wyglądać jak by to robił za karę, a często tak to wygląda. Przylezie
1. jest nas 3 w tym jeden raz w tygodniu
2. Zgadzam się z tobą. To sie tyczy nie tylko dostawców pizzy.