Jak korporacje przez 60 lat fałszowały badania aby ukryć szkodliwość cukru.
"trust the science" na przykładzie cukier vs tłuszcz :) Jak w 1965 roku obwiniono tłuszcz za to co robi cukier,a potem utrzymywano to kłamstwo, przy pomocy łapówek i podważania niewygodnych (dla przemysłu cukrowego) badań.
A.....y z- #
- #
- #
- #
- #
- 260
- Odpowiedz
Komentarze (260)
najlepsze
Dobrze że to się skończyło!
@rybak17: *potrzebne źródło
Marzenie kucy z konfederosji.
Zamienniki cukru to nie tylko aspartam
@brodatykarzel: nigdy o czymś takim nie słyszałem. Trzustka wydziela insulinę przez obecność glukozy we krwi. Ani aspartam ani erytrytol nie powodują wzrostu glukozy.
I co ta nauka w metaanalizach mówiła?
Czy nie wiedząc jak dziala nauka nabrales sie na to że była praca mowiaca cos o tym i skoro taka jedna byla to "nauka sie myliła" i nie warto ufać nauce?
@Niesondzem: oczywiście nie obejrzałeś znaleziska ani nie czytałeś raportu z JAMA z 2016 roku na podstawie którego powstał film ze znaleziska
https://www.researchgate.net/publication/308044447_Sugar_Industry_and_Coronary_Heart_Disease_Research_A_Historical_Analysis_of_Internal_Industry_Documents
ale będziesz się kłócił bo przecież wiesz że masz rację :)
@Niesondzem:
oczywiście że zmieniono, na takie niskotłuszczowe co w rezultacie oznacza wysokocukrowe...
Ancel Keys' Diet-Heart Hypothesis posited that the mid-nineteenth century heart disease epidemic resulted from “a changing American diet”: increased consumption of fats, especially saturated fatty acids (SFAs), and decreased grain consumption (2, 3). Supporting evidence included (1) hypercholesterolemia in heart disease patients, (2) rabbits
Zakopię dla zasady