Chleb "prepersa" z patelni bez piekarnika (prosty przepis)
Chleb "prepersa" z patelni. Nie ma prądu i nie mamy możliwosci pieczenia w piekarniku a zachcialo nam sie chleba. Jak go zrobić posiadajac tylko kuchenke turystyczna i patelnie? O tym w niniejszym filmie. Poza tym polecam powiązane gdzie będzie o wypieku chleba w warunkach survivalowych.
freedomseeker z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 4
Komentarze (4)
najlepsze
Około 2600 r. p.n.e. Egipcjanie jako pierwsi wpadli na pomysł rozpulchniania placków poprzez proces fermentacji polegający na dodaniu do świeżego ciasta kawałka ciasta z poprzedniego zaczynu. Ich wypieki stały się bardziej gąbczaste i przybrały formę pośrednią pomiędzy plackami, a chlebem.
Składniki:
- 400 g mąki
https://kwejk.pl/obrazek/2627665/bulka-po-polsku.html