Zazwyczaj łatwo rozpoznać typ ciasta jaki wyjdzie z przepisu po tym co sprawia że ono rośnie, a to się przekłada na to ile czasu potrzeba na przygotowanie
Jeśli proszek do pieczenia (węglan sodowy) to będzie to babka - nie trzeba czekać aż ciasto wyrośnie. Jeśli drożdże to będzie bułka albo drożdżówka - krótki czas oczekiwania aż ciasto wyrośnie (wystarczy pół godziny) Jeśli zakwas to
Komentarze (7)
najlepsze
Zazwyczaj łatwo rozpoznać typ ciasta jaki wyjdzie z przepisu po tym co sprawia że ono rośnie, a to się przekłada na to ile czasu potrzeba na przygotowanie
Jeśli proszek do pieczenia (węglan sodowy) to będzie to babka - nie trzeba czekać aż ciasto wyrośnie.
Jeśli drożdże to będzie bułka albo drożdżówka - krótki czas oczekiwania aż ciasto wyrośnie (wystarczy pół godziny)
Jeśli zakwas to