Oglądajcie wykopkowe dzieci, oglądajcie :) Jeszcze latek parę i eurokołchoźnicy wespół ze spurkami, jachirami i podobnymi biedroniami doprowadzą do zakazu takich cymesów. Dostaniecie zielony solwent z robali i wszyscy będziecie szczęśliwi :D
Wieprzowina to zawsze dla mnie było najgorsze mięso, strasznie śmierdziało jak rodzice na obiad robili. A w tamtych czasach to oni kupowali taką świnie w całości, z pyskiem, uszami itd. Ochydne to było. Po tym wszystkim zostałam wegetarianką ( ͡º͜ʖ͡º)
@Howea: Gotowanie nie zawsze ładnie pachnie. Bób, kalafior, brukselka, groch, kapusty też śmierdzą. Kiszonki również nie pachną najlepiej. Tak samo np. wytapiany smalec. No i oczywiście ryby.
Gotowe dania, pomijając jakieś specyficzne powinny pachnieć zachęcająco bez względu na to, czy są z mięsa, czy warzyw.
Podziwiam ludzi, że im się chce w takie rzeczy bawić kiedy wystarczy iść do hipermarketu i kupić gotową kiełbę. Wiadomo, że smak takiej robionej samemu będzie lepszy i jakość mięcha lepsza, ale to są małe korzyści w porównaniu do ilości straconego czasu który mógłbym spożytkować na pykanie w gierki albo przeglądanie wykopu. ( ͡°͜ʖ͡°)
@andbatros: Moi rodzice do dziś lubią sobie od czasu do czasu sami zrobić kiełbasę (a na święta to już obowiązkowo), ojciec zbudował sobie sam wędzarnię i wędzi w niej kiełbasy, szynki, schab itd. Pyszności! Matka z kolei sama robi np. makaron, kopytka itd., co jest dziś raczej rzadkością.
Komentarze (85)
najlepsze
Gotowe dania, pomijając jakieś specyficzne powinny pachnieć zachęcająco bez względu na to, czy są z mięsa, czy warzyw.
Wiadomo, że smak takiej robionej samemu będzie lepszy i jakość mięcha lepsza, ale to są małe korzyści w porównaniu do ilości straconego czasu który mógłbym spożytkować na pykanie w gierki albo przeglądanie wykopu. ( ͡° ͜ʖ ͡°)