Dr Chris Knobbe o toksycznosci olejów roślinnych.
Dr Chris Knobbe w krótkim wykładzie opowiada o toksyczności olejów roślinnych oraz wskazuje na relacje pomiędzy ich spożyciem oraz otyłością na przestrzeni lat. Jako główny problem wskazuje kwasy omega 6. W 13 minucie, mysz na diecie z dodatkiem oleju roslinnego oraz na maśle. Napisy PL auto.
Quembec z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 72
Komentarze (72)
najlepsze
A tłuszcz zapycha i wolno się trawi.
A tak właściwie to czy człowiek tyje czy nie to czysta termodynamika. W czasie doby zużywasz ileś energii. Energię ludzkie ciało ma z reakcji utleniania, toteż w
@well_being: Bo mają reżim i się go trzymają, ale nawet wśród kulturystów keto zrobiło się takie popularne, bo trzyma ich z daleka od węgli i pomaga w pokonaniu kryzysów na diecie.
Ogólnie kolega trochę za mocno moim zdaniem upraszcza, a i nie jestem fanem takich paleo-argumentów o naszych przodkach (które
Komentarz usunięty przez moderatora
Najwięcej mają ich tłuszcze zwierzęce czyli masło (prawdziwe z mlecznego tluszczu), smalec.
Z olejów roślinnych olej kokosowy rafinowany się mieści w tej charakterystyce gdzie rafinacja oczyszcza z frakcji nienasyconych.
Smażenie na tłuszczach nienasyconych to proszenie się o raka
Komentarz usunięty przez moderatora
Ulepszenie technologii izolacji i zapewnienie stałego poziomu ciepła powoduje, że człowiek musi o wiele mniej czynności zrobić, aby utrzymać ciepło.
Piece stały się automatyczne, termostatem można sterować poziom spalania, mało kto musi przerzucać koks codziennie,
Krócej mówiąc, to człowiek powinien teraz mniej żreć niż przodkowie oraz trzeba podać pod wątpliwość, czy 2000kcal to jest norma dla przeciętnego człowieka na rok 2021, który mieszka i żyje z urządzeniami/strukturami na obecnym rozwoju technologicznym.
A jeżeli ktoś chce jednak wciąż rozkoszować się jedzeniem i smakiem, to powinien dodatkowo trenować (uprawiać sport), niczym astronauci na Międzynarodowej Stacji Kosmicznej #iss,