12 minut #!$%@?ć o smalcu? Na średni ogień wrzucić pokrojoną w centymetrową kostkę słoninę i/lub podgardle, roztopić, zlać ostudzić. Wedle uznania soli, cebuli, kwaśnego jabłka. Oszczędziłem wam 12 minut, można zaklaskać. [edit] Toż Śp. Joanna Chmielewska wyczerpała temat na dwóch stronach "Książki Poniekąd Kucharskiej" SMALEC WIEPRZOWY Albo szmalec. Zważywszy, iż będące w powszechnym użyciu słowo „szmal” pochodzi od szmalcu, powinien być szmalec i sama tę formę przez całe życie stosuję, ale zasady pisowni polskiej są innego zdania,więc niech im będzie. W książce kucharskiej mogę się posługiwać smalcem.
Komentarze (7)
najlepsze
Na średni ogień wrzucić pokrojoną w centymetrową kostkę słoninę i/lub podgardle, roztopić, zlać ostudzić. Wedle uznania soli, cebuli, kwaśnego jabłka. Oszczędziłem wam 12 minut, można zaklaskać.
[edit]
Toż Śp. Joanna Chmielewska wyczerpała temat na dwóch stronach "Książki Poniekąd Kucharskiej"
SMALEC WIEPRZOWY
Albo szmalec. Zważywszy, iż będące w powszechnym użyciu słowo „szmal” pochodzi od szmalcu, powinien być szmalec i sama tę formę przez całe życie stosuję, ale zasady pisowni polskiej są innego zdania,więc niech im będzie. W książce kucharskiej mogę się posługiwać smalcem.
@bbr555: monetyzacja YT