Restauracja w ogniu krytyki za dodanie dań z mięsem do menu
Krakowska restauracja Pod Norenami znalazła się w ogniu krytyki po tym, jak - podobno na życzenie klientów - wprowadziła do menu dania mięsne. Teraz ci sami? klienci zalewają profil knajpy soczystym hejtem i groźbami bojkotu...
Hahazard z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 415
- Odpowiedz
Komentarze (415)
najlepsze
Fala hejtu, którego jakoś nie widać w artykule.
Sam uwielbiam mięso, ale mam świadomość, że jego produkcja jest cholernie nieekonomiczna, pożera masę zasobów i prawdopodobnie kiedyś będziemy musieli wybrać jakiś substytut
Dobrego substytutu ma razie nie ma, ale dieta roślinna staje się coraz bardziej dostępna. To już nie są tylko gówniane kotleciki z soi kosztujące fortunę jak jeszcze parę lat temu. Gdyby ten sposób żywienia nie został
Mi tam nie przeszkadza, że ktoś chce jeść w knajpie która oferuje dania wyłącznie wegańskie. Są przecież różne inne tematyczne knajpy polskie, żydowskie, tajskie, gruzińskie może być więc i wegańska.
Tu jednak biznes się pewnie nie spinał i zmienili lekko profil. Zdarza się.