Dlaczego wychodzimy z restauracji przed złożeniem zamówienia?
![Dlaczego wychodzimy z restauracji przed złożeniem zamówienia?](https://wykop.pl/cdn/c3397993/link_1627295479PmpJ1UK0k1DlZBcudHIoAt,w300h194.jpg)
Czy zdarzyło ci się kiedyś opuścić restaurację jeszcze przed złożeniem zamówienia? Gastronomowie przyznają, że takie "ucieczki" zdarzają się regularnie i choć chcieliby naprawić to, co skłoniło ich gości do opuszczenia lokalu, to nie mają na to szansy - goście wychodzą zazwyczaj "po...
![DevishArt](https://wykop.pl/cdn/c3397992/DevishArt_mCbVERwjhD,q52.jpg)
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 58
Komentarze (58)
najlepsze
- pół godziny czekania na kelnerkę
- w restauracji podającej kilka rodzajów mięsa spytałem się czy mają bulion (zwykle jest podstawą do sosów) nie mieli więc wyszedłem
- piwo za 30zł w karcie gdzie tydzień wcześniej kosztowało 12zł
- wszystkie pozycje w karcie podane z cennikiem za 100g, ale owoce morza i ryby z ceną za 10g w formacie 10,0g
@Sprus: o cię #!$%@?, muszę zwrócić na to uwagę
@Erehr
Najlepiej chodzić do restauracji gdzue jest duzo pozytywnych opinii. Nigdy sie nie zawiodlem, zawsze jest kulturka, nie trzeba czekać. I moze chodzę do biednych restauracji, ale nigdy nie widziałem 15zl za wode mineralna :D
@pwone: Tak a przy barze mi mówią, że kelnerka podejdzie i żebym poczekał.
Proszę bardzo, jedna z odpowiedzi na pytanie sama się nasuwa xD. Wy też pamiętacie zawsze, żeby ściągnąć menu z neta, żeby nie urazić kelnera swoją ignorancją i pytaniami o polecane dania? A już najgorsze bydło to jak sobie burak idzie i tak nagle zachce wstąpić do restauracji, bez przygotowania, tak
I dlatego właśnie goście wychodzą, obsługa kelnerska nie zauważa swoich gości, nie obsługuje i nie zauważają, że nawet wychodzą.
Ten artykuł stawia restauracje w niezbyt dobrym świetle - że brudno, że się czeka, że drogo, że obsługa ignoruje...
Nawet ta wzmianka o ewentualnym feedbacku nie jest nawet sugestią, tylko delikatnym omówieniem marzeń dobrych restauratorów.
Żaden lokal nie zainwestowałby w taki artykuł złamanego grosza.
@matispidi: w punkt - ceny to pierwszy, co przyszło mi do głowy, obsługa obojętna lub wręcz wroga też. Czasem widać po wystroju że restauracja nie dla nas - albo zbyt elegancka ("a ja krawata
Panowie, studencki kwadrans to juz AZ NADTO i jak sie nikt nie zglosil (a widac bylo, ze jest obsluga kelnerska, a nie 'zamowienia prosimy skladac przy barze') to wyszedlem i wiecej nie wroce xD