Dieta bogata w kiszonki polepsza mikrobiom, wzmacnia układ odpornościowy
Dieta bogata w sfermentowane produkty zwiększa różnorodność mikrobiomu i zmniejsza stan zapalny w organizmie. informują naukowcy z Uniwersytetu Stanforda. Wystarczy 10-tygodni takiej diety, by funkcjonowanie mikrobiomu uległo poprawie i wzmocnił się nasz układ odpornościowy.
szyna352 z- #
- #
- #
- #
- 195
Komentarze (195)
najlepsze
@marekmarecki44: Mi tak kiedyś specjalista powiedział, żebym na dolegliwości (przewlekłe problemy z refluksem) nie #!$%@?ł syfu z reklam w tv, które neutralizują kwasy żołądkowe, bo od tego są kwasy w żołądku, żeby były kwaśne. Zamiast tego kazał pić sok z cytryny i z kiszonek. Od tamtej pory pije sok z kapusty kiszonej, bo odkryłem, że jest przepyszny, a po 2 tygodniach od wprowadzonej kuracji
@Kenzie: Jak kobieta jest w ciąży, to je tylko ogórki kiszone w czekoladzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora