Majonez Kielecki tylko z jaj chowu ściółkowego. „W trosce o los zwierząt”
Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” wycofała z produkcji Majonezu Kieleckiego Omega-3 jaja z chowu klatkowego oraz wszystkie składniki i komponenty z tej klasy jaj – poinformowano w komunikacie w mediach społecznościach. Jak czytamy, zostały one zastąpione odpowiednikami pochodzącymi od...
kielm z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 327
Komentarze (327)
najlepsze
#kijwmrowisko ;-)
Smak to odczucie ambiwalentne i rozumiem, że komuś może podchodzić mdłe Winiary, niemniej niektórzy z tym octem to chyba klepią te komentarze licząc jedynie na minusy :).
Niech każdy je to co mu pasuje, nie ma jedynego słusznego wyboru, niemniej Kielecki od lat broni się sam.
Winiary : Olej rzepakowy, żółtko jaja 6%, ocet, musztarda (woda, gorczyca, ocet, sól, cukier, przyprawy, aromat), cukier, sól, przyprawy, przeciwutleniacz (e385), regulator kwasowości (kwas cytrynowy).
Kielecki: Olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj kurzych (7,0%)
@varchar12: Skąd takie informacje? Z tego co wiem, olej rzepakowy rafinowany ma trochę mniej kwasów omega 3 i 6 i innych wartościowych składników od nierafinowanego, ale nadal jest bardzo zdrowym tłuszczem
Ale tak już to w życiu jest: moja mama używa majonezu Kieleckiego, brat, siostra, znajomi, znajomi znajomych, a potem wybory wygrywa PiS ( ͡° ͜ʖ ͡°)