Chleb na zakwasie przewyższa pod względem zdrowotnym inne rodzaje pieczywa
Ma więcej witamin, lepiej przyswajalne składniki mineralne (żelazo, cynk, wapń, fosfor), mniej substancji antyodżywczych, dłużej zachowuje świeżość, ma niższy indeks glikemiczny, nawet o 90% mniej FODMAP (które mogą wywoływać dolegliwości żołądkowo-jelitowe).
![medycznewgady](https://wykop.pl/cdn/c3397992/medycznewgady_LtnE0GfzAi,q52.jpg)
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 121
Komentarze (121)
najlepsze
Z drugiej strony to co jest bazą tego całego pieczywa w sklepach jak nie zakwas?
Teraz pomyslalem na wuj sie produkuje jak dobrze o tym sam wiesz xD
Komentarz usunięty przez moderatora
@Wladca_Kija: ostrożnie, to może być niebezpieczne, zwłaszcza gdy w baku znajduje się paliwo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora