No nie wiem. Funkcjonalne - może i tak, proste? Nie. Mechanizm drogi i skomplikowany. W praktyce pewnie nadaje się tylko do przypraw i innych pudełek które są wąskie i stabilne. Tanie? Pewnie droższe niż to wszystko warte.
@McRancor i dodatkowo pod nią musisz mieć pusty blat, bo jak postawisz np czajnik to nie otworzysz. Taka powierzchnia blatu na 'chwilowe uzycie' wyjmując produkty z lodówki.
@McRancor: Bardzo funkcjonalne. Mechanizm wcale nie skomplikowany, nawet uwzględniając potrzeby związane ze znacznymi różnicami masy "wkładu". Ale najważniejsze - da się tym uzupełnić niskim kosztem różnice w wymiarze całej ścianki, w której zastosowano wyłącznie standardowe rozmiary szafek, przy utrzymaniu najwyższej funkcjonalności - szczelinę od 20 cm do 60 da się na swobodzie wypełnić jedną lub dwoma takimi wysuwanymi półkami, z których w dodatku łatwo skorzystać nawet niższej kuchareczce.
@McRancor: @malak0: Dla mnie rozwiązanie to ma jedną wadę - za każdym razem trzeba tym cholerstwem jeździć. A przecież przypraw używa się co chwilę, bo do smaku, ten zaś w trakcie procesu ewoluuje. Wyczyść więc KAŻDORAZOWO ręce, żeby nie usyfić mebla, gdy chcesz czegokolwiek dodać.
Podejrzewam, że w krótkim czasie zestaw najpotrzebniejszych przypraw i tak wyląduje na blacie tworząc burdel, zamiast na jakiejś zwykłej nie-mobilnej, ale łatwodostępnej półce. Ot, pierwsza
@werfogd: Większość takich "kolekcji" przypraw to dekoracja. Nie znam nikogo kto ma identyczne słoiki z przyprawami i jednocześnie ich mocno używa. W większości używane są 3-4, a reszta to już ledwo kolor ze starości trzyma. Znam jednego profesjonalnego kucharza i on ma skrzynkę z torebeczkami, w której panuje względny bajzel.
Większość takich "kolekcji" przypraw to dekoracja. Nie znam nikogo kto ma identyczne słoiki z przyprawami i jednocześnie ich mocno używa
@McRancor: Pieprz, Sól zwykła, Sól czosnkowa, Sól ziołowa, Papryka słodka, Cayenne, Liście laurowe, Ziele angielskie, Rozmaryn, Bazylia, Oregano, Czosnek granulowany... A to tylko parę co wymieniam z głowy, których używam przynajmniej raz w tygodniu. A ja nawet nie lubię gotować i robię coś przy kuchni tylko jak mi się chce. Więc
Polscy producenci mebli kuchennych nie potrafią zrobić porządnej szuflady, która nie będzie się wyginać po wsadzeniu 5 kg ryżu, a wy chcecie takie coś.
Niby fajne, ale trzeba uważać na koszty, kuchnia z "bajerami" potrafi kosztować FORTUNĘ! Czasem taka jedna szafeczka z mechanizmem będzie droższa, niż cały rząd zwykłych szafek! Wszystko ładnie i pięknie działa na początku, ale czy za 10 lat będzie tak samo?
Niby fajne, ale trzeba uważać na koszty, kuchnia z "bajerami" potrafi kosztować FORTUNĘ! Czasem taka jedna szafeczka z mechanizmem będzie droższa, niż cały rząd zwykłych szafek!
Wszystko ładnie i pięknie działa na początku, ale czy za 10 lat będzie tak samo?
Podsumowując komentarze ... maruda zawsze znajdzie temat do marudzenia :D Wg mnie fajne rozwiązanie, no fakt, trzeba dwie cebule dołożyć do ceny ¯\_(ツ)_/¯
Wykopki jak zwykle wszędzie problem znajdą, bo za drogie, bo będzie trzeba rączkę czyścić bo to bo tamto xD #!$%@? się znacie i takie coś ma być zajebiste jak ciotka z wujkiem Andrzejem przyjdzie to im ryjem bo bruku będziecie szorować a nie bo czajnik pod spodem nie położę olaboga
Komentarze (86)
najlepsze
Dla mnie rozwiązanie to ma jedną wadę - za każdym razem trzeba tym cholerstwem jeździć.
A przecież przypraw używa się co chwilę, bo do smaku, ten zaś w trakcie procesu ewoluuje.
Wyczyść więc KAŻDORAZOWO ręce, żeby nie usyfić mebla, gdy chcesz czegokolwiek dodać.
Podejrzewam, że w krótkim czasie zestaw najpotrzebniejszych przypraw i tak wyląduje na blacie tworząc burdel, zamiast na jakiejś zwykłej nie-mobilnej, ale łatwodostępnej półce. Ot, pierwsza
@McRancor: Pieprz, Sól zwykła, Sól czosnkowa, Sól ziołowa, Papryka słodka, Cayenne, Liście laurowe, Ziele angielskie, Rozmaryn, Bazylia, Oregano, Czosnek granulowany... A to tylko parę co wymieniam z głowy, których używam przynajmniej raz w tygodniu. A ja nawet nie lubię gotować i robię coś przy kuchni tylko jak mi się chce. Więc
Wszystko ładnie i pięknie działa na początku, ale czy za 10 lat będzie tak samo?
@Bies600: Nie każdy jest biedny.
@urarthone: nic, ale masz wiecej przestrzeni tak gdzie coś robisz
@urarthone: Nie wiem czy wiesz, ale dla niektórych blaty w kuchni są robocze a nie wystawka pod agd kuchenne