Dlaczego warto jeść kiszone warzywa?
Kiszone warzywa powinny zagościć na naszych stołach w okresie zimowym. Są bardziej wartościowe niż warzywa mrożone. Dzięki unikalnym wartościom odżywczym doskonale uzupełnią każdą dietę.
zaneta-zaneta z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 111
- Odpowiedz
Komentarze (111)
najlepsze
Dla wielu ludzi pewnie to jest #!$%@?, ale wkręciłem się w kiszenie i uważam to za moje hobby. Moja ulubiona kiszonka to kim chi, czerwona kapusta, kalafiory, biała kapusta, buraki (warto dodać miodu i goździki), ogórki rzecz jasna też są doskonałe. Z takich ciekawostek: wyszła mi genialna kiszona botwinka z kapustą pekińską, w sosie sojowym
Dość spora część posiłków składała się z kiszonek. Jadali je wszyscy od chłopa do szlachcica.
Ci bogatsi oczywiście mieli specjalny sprzęt do kiszonek...
Nie dawałem pora jabłka tylko marchew i białą rzepe.
Na dwie kapusty dałem dwie szklanki papryki gochugaru.
aż czuję ten octowy smak przez monitor xD