Effeuno to jest effenuo...mam Caliente full mody ale jak tylko się przeprowadzę to kuchnia będzie robiona obowiązkowo z miejscem na f1 i zrobię prezent ( ͡°͜ʖ͡°)
@Phyrexia za jakieś 400zl możesz kupić spice caliente w którym to samo uzyskasz. Ale rzeczywiście na filmie jest effeuno. Poszukaj na FB grupy "klub miłośników pizzy"
@Pilaf: oczywiście. Pieczenie trwa 4 minuty zamiast 20. Nie ma loterii czy ciasto zostanie surowe w środku, czy nie spali mi składników bo chcę dopiec placek od spodu, nie wychodzi wysuszona tak, że brzegów nie da się ugryźć. Kiedyś jak zapraszałem znajomych na pizzę z piekarnika to zastrzegałem, że może wyjść lipa i trzeba będzie zamawiać z pizzerii. Teraz impreza na 10 placków i piekę z przyjemnością i bez strachu.
@Pilaf: od tych sieciówek gdzie pieką drożdżaka a nie pizzę jest o niebo lepsza. Cienka, chrupiąca, brzegi wyrośnięte i napowietrzone. W jakichś 105, DaGrasso czy Biesiadowie zawsze zostawiam albo walę kupę sosu. Ciasto robię z dużą ilością soli, znikomą ilością drożdży i leżakuje dobę w porywach do dwóch jak mi nie pójdzie na jednej imprezie. Niedługo zacznę bawić się w zaczyn i oleję drożdże ( ͡°͜ʖ͡
No i to jest pizza. A nie te drożdżowe buły z paskudnym sosem o smaku koncentratu i absurdalnymi dodatkami jak jakieś da grasso, pizza hut czy inne obrzydlistwa
Komentarze mnie rozwalają, każdy na Wykopie jeszcze większym ekspertem od pizzy niż kraftowi smakosze-neofici w temacie piwnym.
1. Łeee, przypalone ciasto, to żadna pizza tylko syf 2. Co to ciasto takie blade? Widziałeś jak to robią w pizzerii? 3. Ciasto za grube. Włoch by tego kijem nie tknął. 4. Ciasto za cienkie. Ja mam to jeść?
Komentarze (318)
najlepsze
Musimy zrobić sobie jakieś pizza-wykop party ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Signore, per favore!
Nie ma czegoś takiego! To jakaś koszmarna hybryda...
Napoletana!
Ew. neapolitańska.
1. Łeee, przypalone ciasto, to żadna pizza tylko syf
2. Co to ciasto takie blade? Widziałeś jak to robią w pizzerii?
3. Ciasto za grube. Włoch by tego kijem nie tknął.
4. Ciasto za cienkie. Ja mam to jeść?