Właścicielka krakowskiej restauracji Voila: „Wegetarianizm to odchylenie”
Klient dopytywał o dania wegetariańskie i dostał odpowiedź: Dla moich przyjaciół szefów w restauracjach wyróżnionych 3*Michelin wszelkie »odchylenia« traktowane są z dezaprobatą, żaden z nich nie lubi ani wegetarian, ani wegan, ani innych wykluczeń. Ja też się pod tym podpisuję. Kiedyś tego nie było
b.....a z- #
- #
- #
- #
- 381
- Odpowiedz
Komentarze (381)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
Szczególnie, że wegetarian jest naprawdę sporo.
To jest jego decyzja czy na kimś zarobi czy nie.
Jak właścicielowi się kasa zgadza to klient ma prawo wybrać inny lokal a nie jęczeć że tu dla niego nic nie ma. A ty napisałeś że dania wege powinny być. Nie, nie powinny. Mogłyby ale nie muszą.
Zamiast sprzedawać burgera z wołowina za 30zl, lepiej sprzedać vege burgera za 25, bo marża na takim warzywnym kotlecie z pewnością jest większa niż na wołowinie.
#profit
Ekologię ekologizmem itd.
Nawiasem mówiąc obecnie nie ma raczej restauracji mięsożernych, a raczej są mieszane i wegetariańskie. Te mieszane mogą oczywiście serwować dania wyłącznie miesne, wyłącznie