Właścicielka krakowskiej restauracji Voila: „Wegetarianizm to odchylenie”
Klient dopytywał o dania wegetariańskie i dostał odpowiedź: Dla moich przyjaciół szefów w restauracjach wyróżnionych 3*Michelin wszelkie »odchylenia« traktowane są z dezaprobatą, żaden z nich nie lubi ani wegetarian, ani wegan, ani innych wykluczeń. Ja też się pod tym podpisuję. Kiedyś tego nie było
b.....a z- #
- #
- #
- #
- 381
- Odpowiedz
Komentarze (381)
najlepsze
Chociaż nawet fastfoody mają w swojej ofercie wege dania, bo wiedzą, że jak 5 znajomych chce coś
P.S Juz nie sa moimi znajomymi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jego knajpa, jego biznes o co ten cały szum.
To tak jakby robić szum, że w Wege foodtrucku na pytanie o mięso powiedzieli, że to odchylenie.
Swoją drogą to 99% mięsożerców ma w dupie te wasze strączki i tofu.
Za to weganie zamiast po prostu wpierniczać smakowite tofu uwielbiają robić akcje " aaa potwory zabijają zwierzęta żeby
@wonsztibijski: Wolność słowa. Jak ktoś ma ochotę robić szum, to niech sobie robi.
Ja właśnie sobie zrobiłem pasztet z cukinii, wyszło mi z 0,7 kg, koszt? Jakieś 1,2-1,4 zł za 2 jajka, max 1 zł za marchewke, 1 cebula, 2 ząbki czosnku z 10gr może kosztują. Cukinii dałem z 0,35kg, cena ok 7zł/kg, czyli z 2,5 zł, no i troche kaszy manny, ze 100g