Mrożone "świeże" pieczywo w supermarketach. Tak nas oszukują
Dlaczego chleb jest nazywany świeżym, podczas gdy "odpieczono" go z mrożonego i przechowywanego tygodniami ciasta? Na taką kontrowersyjną praktykę sieci handlowych i dostawców pieczywa zwrócił uwagę poseł PO.
LifestyleWWW z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 319
Komentarze (319)
najlepsze
Bo market to nie piekarnia.
Komentarz usunięty przez moderatora
No nie do konca...
Otoz mozna przechowywac to pieczywo w odpowiedniej temperaturze rok albo i wiecej (powyzej -18C?), czyli ze praktycznie stopujemy procesy starzenia, ale co ze wszelkiej masci chemia dodawana do pieczywa ? Tutaj juz inteligencja niektorych nie siega.
I na koniec deser - jaka macie gwarancje ze skladniki kupione rok temu na rynku sa dobrej jakosci, tzn. ze
@kotimwbuta: Poniżej.
A jaką masz gwarancję co do składników dzisiaj? Żadną. A jak wybuchnie jakaś afera (jak ta z solą drogową), to i tak nie podadzą publicznie nazw firm biorących udział w procederze.
Choć kiedyś Pani w restauracji mnie urzekła, bo na moje pytanie o świeżą rybę, odpowiedziała, że mają świeżo mrożoną ;D
To swoją drogą ,sam się nie wyrzekam różnych używek od czasu do czasu.
Komentarz usunięty przez moderatora
@Wezmyr: Polecam czytać głosem Grzegorza Brauna xD