Parę razy w roku brat mojej mamy wędzi takie u siebie, każdy z osobna sobie najpierw marynuje przez ok. miesiąc, później, wędzenie i na końcu parzenie w gorącej wodzie, każdemu polecam jak ma okazję sobie takie coś zrobić we własnym zakresie, ta na zdjęciu akurat z tegorocznych świąt
@copykate: ja w zeszłym roku sprawiłem sobie małą wędzarnie. Kombinowałem już ze wszystkim ale najlepiej wychodzi schab. Optymalny czas peklowania - 10 dni. Robiliśmy też kilka razy kiełbasę ale trochę za dużo roboty z tym całym nabijaniem
Ta "wyndzarka" nie za bardzo współczesna, chociaż "trzypintrowa" (szacun). Sama mam taką wędzarnie starego typu, ale współczesne realia wędzenia to raczej gazowe wędzarnie i temperatura kontrolowana termostatem, tak że ten tego...
Komentarze (10)
najlepsze
Sama mam taką wędzarnie starego typu, ale współczesne realia wędzenia to raczej gazowe wędzarnie i temperatura kontrolowana termostatem, tak że ten tego...