Mięso z żubrów we francuskich sklepach. Klienci protestują
Żubr jest objęty ścisłą ochroną gatunkową. Był bliski wyginięcia tymczasem mięso z niego i innych zwierząt zagrożonych wyginięciem pojawiło się we francuskich marketach.
S.....n z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 127
Komentarze (127)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
W XVI stuleciu Zygmunt II August zezwalał na polowania na żubry tylko imiennie konkretnemu myśliwemu na konkretną liczbę sztuk[
Według danych ze stycznia 1914 roku główną ostoją żubra było wówczas nadleśnictwo Browsk. Znajdowało się tam
https://www.damien-de-jong.com/en/meat/bison.html
Pani Karolinka "redakturka łonetu" najwyraźniej też ma siano zarówno na, jak i pod powierzchnią czaszki.
2. nie zmienia to faktu, że jak na handel to są w stanie "naprodukować" żubra, ale zadbać o populację dzikiego, aaa to nie, to już niech się ktoś inny martwi, bo z tego pięniędzy nie ma. Większość "francuskich" żubrów pochodziło z Polski bo sami swoje wybili
@miszczu90: na głowę upadłeś? Nikt nie je ani nie sprzedaje padliny, wszystko jest z uboju. Człowiek nie jest padlinożercą i nie posiada związków potrzebnych do zneutralizowania bakterii, kadaweryny i innych paskudztw występujących w truchle. Innymi słowy spożywanie padliny jest dla nas szkodliwe i może się nawet okazać śmiertelne.