Chinkalli – pyszne gruzińskie pierogi do samodzielnego wykonania.
Co prawda na naszych stołach w najbliższych dniach królować będą pierogi z kapustą i grzybami, ale nic nie stoi na przeszkodzie by po świętach spróbować pysznej gruzińskiej wersji. Tym bardziej, że bardzo łatwo je wykonać w domowym zaciszu.
michu30 z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 90
- Odpowiedz
Komentarze (90)
najlepsze
Jak ja nie lubię takich tekstów. Jem jak chce i mi wygodnie. Mam znajomych z całego świata i próbowałem ich kuchni i każdy miał w dupie sposób jedzenia i nikt nie uważa tego za niegrzeczne.
Mój kumpel z Wegier na naszej międzynarodowej imprezie jadł nachosy maczane w Polskim smalcu i nikt nie brał tego za nietakt - po prostu było wesoło.
A wyjazd do Gruzji zdecydowanie polecam :)