Gęś to polski hit kulinarny. Szkoda, że jedzą go głównie Niemcy
Cztery wieki tradycji, a potem przyszedł socjalizm. Polacy odwrócili się od gęsiny. Dopiero teraz, po namowach i kampaniach promocyjnych, sięgają po to mięso. A hodowali gęsi od XVII wieku, uznawali za przysmak, wręcz hołubili
HaHard z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 32
- Odpowiedz
Komentarze (32)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
że Polacy nie język i swe gęsi mają.
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Babcia na wsi je miała.
Szczypały wredoty tak, że się bałem wychodzić na podwórko jako młody szczawik.
Ale świetnie smakowały jako rosół lub pieczeń. :)
::lllllllllllllllllllllllllllllllllllll::
::lllllllllllllllllllllllllllllllllllll::