Zastanawia mnie tylko jedna rzecz w tym wszystkim. Zięba i jego wymysły to rak zjadający kolejne pokolenia ludzi.
Jedna osoba próbowała mnie namówić do naczyń strukturyzujących wodę. Jakiś znak niby ma zmieniać strukturę itd. Gdzie jest sztuczka? Sam nalałem sobie tej samej wody do zwykłej szklanki i do tej "strukturyzującej". O dziwo z tej specjalnej miała inny posmak. Ktoś mi to wyjaśni?
@general-tem2: ponoć po tej "strukturyzacji" traci część soli mineralnych więc i smak będzie inny. Jak kupisz jakąś oazę z biedry i muszyniankę jakąś turbomineralizowaną to też poczujesz różnice, a 10k w kieszeni będzie np. na piwo, może nie strukturyzowane ale zawsze lepsze to od wody.
@porBorewicz07: a wiesz, ze taka woda istnieje? Leci z lodówki mojego szefa - nazywa sie „crushed ice”. Ale ma bardzo krotki okres rozpadu. W kontakcie z powietrzem zamienia sie w postać płynna w kilka minut.
Nie rozumiem. Ostatnio kupiłem sobie strukturyzator wody. Dzięki innowacyjnemu zastosowaniu temperatur ujemnych nadaję jej heksagonalną strukturę sieci krystalicznej trydmitu. Woda taka znajduje wielorakie zastosowanie, między innymi po ograniczeniu jej przestrzeni w kostkarce uzyskuję wygodne moduły obniżania temperatury napoju przed spożyciem
Komentarze (104)
najlepsze
Jedna osoba próbowała mnie namówić do naczyń strukturyzujących wodę. Jakiś znak niby ma zmieniać strukturę itd.
Gdzie jest sztuczka? Sam nalałem sobie tej samej wody do zwykłej szklanki i do tej "strukturyzującej". O dziwo z tej specjalnej miała inny posmak. Ktoś mi to wyjaśni?
Ja wybieram niebieski, bo musi to być królewski.
Dzięki innowacyjnemu zastosowaniu temperatur ujemnych nadaję jej heksagonalną strukturę sieci krystalicznej trydmitu.
Woda taka znajduje wielorakie zastosowanie, między innymi po ograniczeniu jej przestrzeni w kostkarce uzyskuję wygodne moduły obniżania temperatury napoju przed spożyciem
@PC86: Wurcyt jeśli już. SiO2 to chyba rombowy xDD