Produkcja sosu pomidorowego na Sycylii
Produkcja sosu pomidorowego jest całkiem prosta - potrzeba tylko pomidorów i słońca.
rybak_fischermann z- #
- #
- #
- #
- 86
- Odpowiedz
Produkcja sosu pomidorowego jest całkiem prosta - potrzeba tylko pomidorów i słońca.
rybak_fischermann z
Komentarze (86)
najlepsze
http://pokazywarka.pl/ctqsto/
https://allegro.pl/listing?string=%22Patton.%20Wojna%2C%20jak%20j%C4%85%20pozna%C5%82emℴ=m&bmatch=ss-base-relevance-floki-5-nga-hcp-uni-1-4-1003
Po powrocie z Sycylii stwierdziłem, że cyganie do Europy to jednak nie przybyli z Indii, tylko właśnie stamtąd xD
Gówna much?
" Na podwórzu za zajmowanym przeze mnie domem naliczyłem kiedyś ośmioro dzieci, jedenaście kóz, trzy psy, stadko kurcząt i konia. Wszystko to zbierało brudne odpadki s bruku. Żadne z nich jakoś nie umarło. przypuszczam, że ludzie, którzy wyrośli na sosie pomidorowym przyrządzonym na sposób sycylijski, są uodpornieni. A oto sposób, w jaki Sycylijczycy go przyrządzają: zbierają pomidory, w wielu przypadkach przejrzałe, i rękami wyciskają
Wg włoskiej klasyfikacji jest polpa, passata i concentrato. To co tu robią to koncentrat jakby to nie brzmiało, każde we włoskiej kuchni ma swoje zastosowanie. Pulpa, czyli prawdziwy przecier w PL jest najczęściej dostępna w formie pomidorów krojonych w puszcze, przeciery pomidorowe to