Przez 50 lat ukrywano rezultaty tych badań o cukrze.
Po ponad 50 latach światło dzienne ujrzały wyniki badania zamówionego w latach 60. przez branżę cukrowniczą. Okazuje się, że były one na tyle niekorzystne, że nie zdecydowano się na ich wcześniejsze upublicznienie. Nie ucierpiały interesy koncernów, ale co ze zdrowiem konsumentów?
Stefan1 z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 18
Komentarze (18)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
lol, cukier w owocach a "bialy" cukier ze sklepu to dwie rozne rzeczy pod wzgledem wplywu na zdrowie.
tylko kompletny idiota moze uwazac ze taki cukier nie szkodzi.
a dlaczego ukrywali te wyniki badan ?
tylko taka coca-cola opiera caly swoj biznes o przetworzony cukier,
wyobrazacie sobie ze z dnai na dzien coca-cola staje sie bankrutem bo nagle nikt nie chce kupowac jej toksycznych produktow
dlatego wszedzie te reklamy coca-coli,
Zresztą piszesz że ludzie od lat spożywali cukier w owocach. Od ilu lat? Ile owoców spożywali nasi przodkowie? Np w zimę?
Długość życia się wydłuża to fakt ale mam takie filozoficzne pytanie wolałabyś żyć 70 lat czy 80 ale przez całe życie kłuć się insuliną a ostatnie 10 przeżyć bez stopy, nogi albo z pprzeszczepionymi nerkami alboąc ślepym? Albo jedno i drugie