Amerykański Szef Kuchni Gotuje Bigos
Znany instruktor kulinarny (prawie 2,1 mln Subskrybentów, w sumie 420 mln wyświetleń) instruuje jak ugotować Polski Bigos (z wołowiną, wieprzowiną, boczkiem i kiełbasą, oraz z grzybami i śliwkami)
DaemonKazoom z- #
- #
- #
- #
- 165
- Odpowiedz
Komentarze (165)
najlepsze
DZIEŃ PRZED ROZPOCZĘCIEM:
Wołowinę pokroić w małą kostkę, mocno posolić i zalać piwem, wdusić 7 dużych ząbków czosnku i dodać 10 liści laurowych, odstawić do lodówki na co najmniej 24 godziny.
Pierś kurczaka pokroić, zaląc winem i dodać łyżeczkę cząbru, wstawić do lodówki.
Karkówkę pokroić, zalać sokiem z jabłek i też do lodówki.
DZIEŃ PIERWSZY:
Zetrzeć marchew i pietruszkę na wióry. W dużym garnku, najlepiej z grubym dnem wysypać
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
@Diplo: @Golem_XIV: Uwielbiam to określenie. Przepisów istnieje przynajmniej kilkanaście, ale zawsze jeden jest "polski". Z tym, że każdy wskazuje na inny :D
https://www.wprost.pl/435562/Daily-Mail-Polska-zywnosc-jest-hitem-w-Wielkiej-Brytanii