Planuje taki zbudowac w przyszlym roku, znaczy nie dokladnie taki ale po prostu piec do pizzy i chleba i czegokolwiek :) Musze tylko wynalezc w okolicy dol z glina bo chce isc po minimalnych kosztach - glina, patyki, piasek etc...
@koraki: Piasek przykryty szmatami - tak samo robisz z rusztem z leszczyny czy innych listewek - rownasz glina, na to szmata itd. Roznica taka, ze nie musisz piasku nosic ;)
@AssLover: jeśli zamierzasz robić jedną pizze to masz rację nie warto, w sumie jednej pizzy w ogóle nie warto robić w domu lepiej pójść do jakiejś dobrej pizzerii z piecem opalanym drewnem ( w Krakowie polecam Nolio). Ale jeśli chcesz zaprosić kilku znajomych na sobotnie popołudnie to jest to sensowna alternatywa dla klasycznego piwka i grilla. Przygotowanie dobrej pizzy wymaga sporo zachodu, cierpliwości oraz dobrej jakości składników jeśli ci tego brakuje
Komentarze (58)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora