Jak zrobić... kimchi
Potrawa narodowa kuchni koreańskiej, podobna do naszej kiszonej kapusty i równie zdrowa. Poza papryką gochugaru, wszystkie składniki są tanie i łatwo dostępne. W sklepie zapłacicie jak za zboże, tymczasem to tania potrawa, która może stać w lodówce pół roku i być bazą do zup i dań obiadowych.
zafrasowany z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 101
- Odpowiedz
Komentarze (101)
najlepsze
Ciekawostka nr 2: Do każdej zakupionej w Korei lodówki dostajesz uroczą Koreankę do jej obsługiwania (。◕‿‿◕。)
Jeszcze taka ciekawostka co do zdrowotnych właściwości kimchi: w Korei jest bardzo dużo zachorowań na raka trzustki
Najwięcej osób zabiera rak żołądka. Powiązanie jest na poziomie diety obfitującej w sól, a że w kimchi jest dużo soli to nowotwory układu pokarmowego są tam popularne.
A i zeby d$py nie urwalo :> smazy sie samo kimczi na patelni (im dluzej tym mniej ostre)
Jeszcze mogla by Pani wspomniec kiedy mozna nakladac paste na liscie.... :) (test sprezystosci kapusty, przy zgieciu)
Ogolnie