Aż strach jeść mięso! Szokujące wyniki kontroli Inspekcji Handlowej
To niewiarygodne! Kupując mięso, często nawet nie wiemy, co jemy, mimo umieszczonego na etykiecie składu, który często mija się z prawdą - tak wynika z dany...
Lokator87 z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 124
- Odpowiedz
Komentarze (124)
najlepsze
obecne kontrole nie są dla klienta żeby go poinformować których firm unikać, tylko żeby dojechać producenta i go ukarać finansowo. i co z tego wynika? producent będzie dalej kantował bo bardziej mu się opłaca płacić kary niż zrobić porządny nieoszukany produkt. jak by stracił klientów to by go
Komentarz usunięty przez moderatora
@dr_Batman: to zależy co chcesz osiągnąć:
na Policje i powiedz że jest tam bomba przyjadą
na straż że się pali też przyjadą
na #mikro z tagiem #rozdajo że do każdego zakupu firmowy kubek gratis to się takie śmieszne małpy zleca
Inspekcja się ciężko napracowała, przykładnie ukarała fałszerzy tak, że nie pozbierają się chyba do końca życia:
Zapewne dlatego uniemożliwiają protest konsumencki, w końcu te firmy już właściwie padły po takich karach.
Teraz pytanie: czy UOKIK czyli Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów chroni
Komentarz usunięty przez moderatora
hamburgerze wołowym i mięsie mielonym wołowym;
"Jabłuszko nie pryskane. Z mojego sadu. Wnusio je dwa dziennie".
Przykład 1: na pół soboty i całą niedzielę wysiada chłodziarnia - w poniedziałek pracownice przychodzą do sklepu i widzą smród i pożogę - po czym, z polecenia przełożonego - czyszczą mięso, odświeżają oraz sprzedają jako nowe.
Przykład 2: do mięsa mielonego dodaje się resztki i odpady, by masa była większa i by sprzedać wszystko. Często lądują tam też stare "dodatki mięsne",
@Tribolonutus: to są procedury od dziesiątków lat stosowane w masarniach. Kiedyś naprawiałem maszyny biurowe - odwiedzałem PSS-owską przetwórnię mięsa. Zielone i oślizgłe wędliny ze sklepów wracały do producenta
Komentarz usunięty przez moderatora