Wieprzowina w Słojach
Pyszne, zdrowe oraz proste w przygotowaniu weki, które są w stanie przetrwać wiele lat. No i przede wszystkim ten smak i aromat mhmmm... pyszne !
![](https://wykop.pl/cdn/c3397992/TenebrosuS_SqvtYvJG2N,q52.jpg)
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 226
Pyszne, zdrowe oraz proste w przygotowaniu weki, które są w stanie przetrwać wiele lat. No i przede wszystkim ten smak i aromat mhmmm... pyszne !
Komentarze (226)
najlepsze
Oprócz tego mam kilka fantastycznych kombinacji mięsnych, przy których gościu wymięka.
Prelekcja byłaby niezła, gdyby tak nie machał łapami, jak jakiś żulik z Bronxu.
Dziękuję za uwagę.
Dobranoc Państwu.
Komentarz usunięty przez moderatora
Stąd wartości odżywcze są porównywalne przed i po wekowaniu.
Konserwanty są po prostu tańsze stąd ich popularność. Ale nasze babcie dżemy i inne przetwory dalej gotują.
A na witaminową bombę z wieprzowiny i tak bym się nie nastawiał.
@skyluker: Daj spokój @Ilythiiri nie wie o czym pisze. Takie gotowanie słoiczków spowoduje co najwyżej rozerwanie mostków wodorowych (denaturację), przez co białko straci swoją funkcję biologiczną, natomiast struktura aminokwasów w białku, a więc jego wartość odżywcza, zostaje zachowana.
W zasadzie takie mięso będzie dużo bardziej odżywcze, niż surowe. Co do witamin to nawet szkoda gadać, bo w takiej łopatce i tak ich
http://vignette1.wikia.nocookie.net/nonsensopedia/images/a/aa/Mmpr-al-bulkskull.jpg/revision/latest/scale-to-width-down/200?cb=20060311175610
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora