@bartpl: Ja dziś jadłem pierwszy raz w sosiku nie licząc wcześniej w curry. Biorę profilaktycznie, nastawienie sceptyczne. Smak na pierwszy rzut - sproszkowany plastik a na drugi rzut rzodkiewka, rzepa czy coś podobnego. Na początku miałem ciepełko w ustach potem doszło do żołądka a potem rozlało się na cały organizm. Czyli na początek zadziałało mi pozytywnie na krążenie ale do smaku trzeba się będzie przyzwyczaić.
@szyx22: E tam nic chyba nie muszę :). Jem profilaktycznie jeśli uda mi się do czegoś wrzucić. Łatwiej będzie chyba latem kiedy będą warzywa z działki. W okresie obfitości zdrowych warzyw jadam 4-5 sałatek w formie przekąsek i dodatków do posiłków.
@AsterXks: Kupiłem przez internet bo z przesyłką wychodzi znacznie taniej niż w sklepach stacjonarnych. Na allegro jest tego bardzo dużo. Nie wspomnę już o ile taniej wychodzi kupienie samemu podstawowych składników i zrobienie mieszanki niż kupowanie gotowych tabletek. Tak samo robię z zakupami witaminy C, magnezu, msm, itd. Gotowe tabletki to naciągactwo.
@MiHau3: @papagaja: Jeśli chodzi o stosowanie i ilości to nie mam wyznaczonej dziennej dawki
@KOJOrozrabiaka: Chciałbym, aby w aptece można było kupić dowolną ilość wyizolowanej dowolnej substancji aktywnej lub w kombinacjach wymieszanych przez farmaceutę (te lata medycyny się przydadzą).
Nie ma w tym nic dziwnego, naturalne składniki zioła, rośliny lecznice są to przecież składniki z których zaczęto produkować leki. Są choroby w których uznawanymi protokołami są środki tz medycyny alternatywnej. Na przykład w boreliozie są zioła które mają udokumentowaną skuteczność w leczeniu wieloletniego przetrwałego zakażenia (z którym czasem nowoczesne leki i antybiotyki nie dają rady). Wiele się też mówi o wpływie na powstawanie nowotworów (oraz innych ostatnimi czasy chorób populacyjnych) zaniżonych
Jeszcze za nim, czytałam o super właściwościach kurkumy, znajoma hinduska, podpowiedziała mi, żeby rozpuszczać kurkumę w mleku i pić najlepiej codziennie. Potem czytałam o tych badaniach. Teraz kurkumę dodaję do potraw bardzo często. Rozpuszcza się w tłuszczach, więc dorzucam do rosołu, pomidorówki, sosów mięsno-pomidorowych. Nie zmienia smaku, potrawy mają piękny kolor. Dziś chyba bierze mnie jakieś przeziębienie. Zrobię sobie miksturę z imbiru, mleka, miodu czosnku i kurkumy :) Na zdrowie:)
@habanerdo: mam córkę na antybiotyku. Chora od zeszłego tygodnia. Broniłam się cały tydzień dzielnie ale dziś mój organizm się chyba poddaje :D Widocznie jeszcze za mało kurkumy :D
Komentarze (187)
najlepsze
@MiHau3: @papagaja: Jeśli chodzi o stosowanie i ilości to nie mam wyznaczonej dziennej dawki
@dr_Batman: cyjanek taki zdrowy
http://www.medonet.pl/zdrowie/zdrowie-dla-kazdego/amigdalina-witamina-b17-rak-leczony-niewiedza,artykul,1702507.html
Dziś chyba bierze mnie jakieś przeziębienie. Zrobię sobie miksturę z imbiru, mleka, miodu czosnku i kurkumy :) Na zdrowie:)
jadam kurkumę od ładnych paru lat.
tak jak kmin, goździki, imbir, koper, czosnek, pieprz kolorowy itp.